1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Almanya’nın Türkiye’ye Vize Verme Sürecindeki Açıklaması!

Almanya’nın Türkiye’ye Vize Verme Sürecindeki Açıklaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir. Almanya’nın düzensiz göçle mücadele kapsamında dokuz komşu ülke sınırlarında pasaport kontrolü uygulamasına başladığı biliniyor. Ülkenin tüm kara sınırlarında düzensiz göçe ve dışarıdan gelecek tehditlere karşı sınır kontrolü ilan ettiği ve Schengen vizeleri olsa bile Türk vatandaşlarının girişlerinin engellendiği iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddialar, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre, güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapıldığı belirtilmiştir. Bu kontrollerin ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişini engellemek amacı taşıdığı ifade edilmiştir. Alınan tedbirlerin Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Schengen ortaklarına önceden duyurulduğu belirtilmiştir. Açıklamada, sınırlar arasında seyahat etmenin mümkün olduğu ve Türkiye için vize verme sürecinin normal şekilde işlemeye devam edeceği vurgulanmıştır.

Almanya’nın düzensiz göçle mücadelesini genişlettiği bilinmektedir. Geçen yılın Ekim ayından bu yana Polonya, Çekya ve İsviçre sınırlarında kontroller bulunmaktaydı. Avusturya sınırında ise 2015 yılından bu yana göçmen akınına karşı kontroller yapılmaktaydı. Almanya, bu uygulamayı genişleterek Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka sınırlarında da benzer protokoller uygulamaya başladı. Uygulamanın 15 Mart 2025’e kadar süreceği ve yasadışı göçle mücadele açısından yapıldığı belirtilmiştir.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Almanya’nın Schengen vizesine sahip olmasına rağmen Türk vatandaşlarına sınırlarını kapattığı iddiasının doğru olmadığı bildirilmiştir. Bu doğrultuda, Türkiye için vize verme sürecinin normal şekilde işleyeceği belirtilmiştir. Anadolu Ajansı tarafından yapılan habere göre, bu açıklamaların yazarı olan Dilay Yalçınkaya’nın bilgileri verilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’nın Türkiye’ye Vize Verme Sürecindeki Açıklaması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin