1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Alparslan Bayraktar: Türkiye petrol arayıp üreten bir ülke haline geldi!

Alparslan Bayraktar: Türkiye petrol arayıp üreten bir ülke haline geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründeki son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde düzenlenen ‘Enerji Dönüşümü- Yenilebilir Enerji 2035 Lansmanı’na katılan Bakan Bayraktar, Türkiye’nin artık gidilemeyen bölgelerde petrol ve doğalgaz üreten bir ülke haline geldiğini belirtti.

Türkiye’nin petrol üretiminin geçmişe kıyasla ciddi anlamda arttığını vurgulayan Bakan Bayraktar, özellikle Gabar bölgesinde günlük 51 bin varil petrol üretildiğini ifade etti. Bu rakamın ilerleyen dönemlerde 100 bin varile çıkarılacağını belirten Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründe dijitalleşme ve reform süreçlerinin önemine değindi.

Enerji alanında gelecek hedeflerinden de bahseden Bakan Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerji, yerli kaynaklar, doğalgaz ve petrol üretimi, nükleer enerji ve enerji verimliliği gibi alanlara önem verdiğini açıkladı. Ayrıca önümüzdeki dönemde Türkiye’nin gaz üretim kapasitesinin artacağını ve Somali’de petrol arama çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanındaki ilerlemelerine paralel olarak altyapı çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirtti. Türkiye’nin modern ve yeşil enerji şebekelerine sahip olduğunu aktaran Bakan Bayraktar, bugüne kadar büyük yatırımlar yapıldığını ve gelecek hedefler doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alparslan Bayraktar: Türkiye petrol arayıp üreten bir ülke haline geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin