1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın Değer Kazanmaya Devam Ediyor: Jeopolitik Riskler ve Ekonomik Endişeler Altın Fiyatlarını Yükseltiyor!

Altın Değer Kazanmaya Devam Ediyor: Jeopolitik Riskler ve Ekonomik Endişeler Altın Fiyatlarını Yükseltiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın, ABD ekonomisinin zayıfladığına işaret eden yeni verilerin ardından faiz indirimi beklentilerinin kuvvetlenmesi ve Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesinin ardından yükselişini hızlandırdı. Piyasalar, dikkatlerini ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizi kararına çevirirken, altın temmuzu artıda tamamayıp güvenli liman talebini de arkasına alarak ağustos ayına hızlı bir başlangıç yaptı. Ons altın, jeopolitik risklerin artmasıyla yükselerek 2.477 dolara çıkarak son bir haftanın zirvesini gördü. ABD’deki ekonomik endişelere Ortadoğu’daki jeopolitik gerilimin eklenmesiyle başlayan sert satış dalgası, yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına olan talebi artırdı.

ABD’de enflasyon konusundaki güvenin artması ve iş gücü piyasasının gücünü koruması halinde faiz indiriminin eylül ayında masaya gelebileceği ihtimali altının yükselişini destekledi. Ons altın, temmuz ayında test ettiği 2.483 dolarlık tarihi zirvesine yaklaşırken yıl başından itibaren elde ettiği kazanç yüzde 18’i aştı. Gram altın ise yıl başında 1.954 liradan başladığı seviyeyi yüzde 34 artırarak 2.644 liraya kadar yükseldi. Riskten kaçınmak isteyen yatırımcılar kâr realizasyonunu tercih ederken, analistler gram altının kısa vadede zirve tazeleme eğiliminde olabileceğine dikkat çekiyor.

Altın güvenli liman olarak gerilimlerden olumlu etkilenirken, borsa ise belirsizlik nedeniyle negatif yönde etkilenmekte. Dünya genelinde birçok ülke borsasında yaşanan sert satışlar, Borsa İstanbul’u da etkileyerek haftalık bazda yüzde 3.84 değer kaybı yaşatmıştır. Altının gram fiyatı ise haftalık yüzde 2.57 artışla 2.608 liradan haftayı tamamlarken dolar yüzde 0.69 değer kazanarak 33.1940, Euro da yüzde 1.15 artışla 36.2200 liraya yükselmiştir. Bu durum, altının güvenli liman talebinin artmasıyla fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik yaşanabileceğine işaret etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altın Değer Kazanmaya Devam Ediyor: Jeopolitik Riskler ve Ekonomik Endişeler Altın Fiyatlarını Yükseltiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin