1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın Fiyatlarında Yatırımcıları Endişelendirecek Gelişmeler!

Altın Fiyatlarında Yatırımcıları Endişelendirecek Gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısı ve ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verileri altın piyasaları üzerinde etkili oldu. Mehmet Ali Yıldırımtürk, tarım dışı istihdam verilerinin olumlu gelmesiyle altın fiyatlarında kısa bir düşüş yaşandığını ancak hafta sonuna yaklaşılmasıyla birlikte yatırımcıların risk almamayı tercih etmeleriyle fiyatların yeniden yükseldiğini belirtti. Altın fiyatları 2.638 dolara kadar gerileyerek daha sonra tekrar toparlanarak 2.655 dolara çıktı.

Yıldırımtürk, altın fiyatlarında yorgunluk belirtilerine dikkat çekerek, bu hafta fiyatların düşüş eğilimi gösterebileceğini ifade etti. Jeopolitik bir gelişme olmazsa altın fiyatlarının gerileme eğiliminde olabileceğini belirten Yıldırımtürk, 2.638 dolar seviyesinin kırılması durumunda 2.610 dolara kadar bir düzeltme hareketi görülebileceğini söyledi. Ancak, bu durumun uzun vadeli bir düşüş anlamına gelmeyeceğini ekledi.

Dış piyasalardaki altın fiyatları ile iç piyasadaki fiyatlar arasındaki farka dikkat çeken Yıldırımtürk, ithalatın azalması durumunda bu farkın daralacağını ve fiyatların gerileyebileceğini belirtti. Örneğin dışarıda altın fiyatları 2.638 dolar/ons seviyesine düşse dahi, iç piyasada kilogram başına 4.500 dolarlık bir fark olduğunu vurgulayan Yıldırımtürk, bu durumda fiyatların düşebileceğini ifade etti. Aynı senaryoda iç piyasada gram altının 3.000 TL hatta 2.975-2.950 TL seviyelerine kadar gerileyebileceğini öngördüklerini dile getirdi.

Önümüzdeki hafta, altın yatırımcıları için kritik olabilir. Dış piyasalardaki gelişmelerin yanı sıra iç piyasadaki arz-talep dengesi de altın fiyatlarının seyrini belirleyecek faktörler arasında yer alacak. Bu durum altın yatırımcıları için önemli bir gösterge olacak ve yakından takip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altın Fiyatlarında Yatırımcıları Endişelendirecek Gelişmeler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin