1. Haberler
  2. Ankara
  3. Altındağ Belediyesi’ne Yönelik Asılsız İddiaların Ardından Yapılan Açıklama Gözleri Hayvan Mezarlığına Çevirdi!

Altındağ Belediyesi’ne Yönelik Asılsız İddiaların Ardından Yapılan Açıklama Gözleri Hayvan Mezarlığına Çevirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü E.Ç, yapılan soruşturma kapsamında ifade verdi. E.Ç, sahipsiz hayvanlara ilişkin çalışmaların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yürütüldüğünü belirtti. Medyada yer alan “hayvan katliamı” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve söz konusu hayvanların farklı zamanlarda getirildiğini aktardı. Sadece köpekler değil, kedi ve küçükbaş hayvan ölüleri de olduğunu belirten E.Ç, ölü hayvanların alındığına dair delil niteliğinde fotoğraflara sahip olduklarını ifade etti. Bahsedilen hayvanların sahipsiz olduğunu vurgulayan E.Ç, belediyenin bu konudaki işlemlerinin yasalara uygun olduğunu savundu. Ayrıca, geçici bakımevinde yapılan işlemlerin de usulsüz olmadığını belirtti. Soruşturma sürecinde ifadelerin alındığı ve delillerin toplandığı bilgisi de paylaşıldı.

Altındağ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, haberde bahsedilen alanın belediyeye ait 5 bin metrekarelik bir alanda bulunan ve 150 hayvan kapasiteli geçici bakımevinin yakınındaki “hayvan mezarlığı” olduğu açıklandı. Belediyenin, doğal ölümler ya da farklı sebeplerle ölen sokak hayvanlarının gömüldüğü bu alana haftalık ortalama 20-25 hayvanın defnedildiği ifade edildi. Ayrıca, sosyal medyada dolaşan “hayvanların parçalandığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Belediyenin bu konudaki işlemlerinin hijyen kurallarına uygun şekilde yürütüldüğü vurgulandı.

Altındağ Belediyesi, gündeme gelen “hayvan katliamı” haberlerine kesin bir dille yanıt verdi. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin seçim beyannamesinde yer alan ve projesi tamamlanan Ankara’nın en büyük ve modern Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı için talimat verdiği belirtildi. Ayrıca, Ankara’nın en büyük ve modern hayvan rehabilitasyon tesisinin yapımına çok yakında başlanılacağı açıklandı. Belediye, bin hayvan kapasiteli merkezin içinde çeşitli alanlar bulunacağını ve köpek eğitim kampüsü olarak hizmet vereceğini belirtti. Bu durumun göz önünde bulundurularak, bir belediyenin hayvan katliamı yapmasının düşünülemeyeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altındağ Belediyesi’ne Yönelik Asılsız İddiaların Ardından Yapılan Açıklama Gözleri Hayvan Mezarlığına Çevirdi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin