1. Haberler
  2. Ankara
  3. Altındağ’da İstihdam Ofisi Kuruluyor: İş Arayanla İşverenleri Buluşturacak Projeler Devam Ediyor

Altındağ’da İstihdam Ofisi Kuruluyor: İş Arayanla İşverenleri Buluşturacak Projeler Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Veysel Tiryaki tarafından dile getirilen planlar doğrultusunda, Altındağ Belediyesi’nde işsizlik sorununu çözmek amacıyla özel bir birimin kurulacağı belirtildi. Tiryaki, belediyenin dost belediyecilik anlayışını benimseyerek, Altındağlıların en yakın dostu olacaklarını vurguladı. İstihdam konusunda önemli projelerden birinin “Altındağ İstihdam Ofisi” olduğunu açıklayan Tiryaki, iş arayanlar ile işverenler arasında köprü olacaklarını ve iş arayanlara mesleki kurslar sunarak niteliklerini artırmalarına yardımcı olacaklarını belirtti.

Altındağ’da yaşayan ve işe ihtiyacı olan vatandaşlar ile Ankaralı işverenleri bir araya getirecekleri İstihdam Ofisi’nin önemine değinen Tiryaki, iş arayanların mesleki yeterliliklerine göre işverenlerle buluşturulacağını ve istihdamın önündeki engellerin kaldırılmasının hedeflendiğini aktardı. Ayrıca, meslek edindirme kursları ve dil kurslarının ücretsiz olarak verileceğini belirtti. Tiryaki, işverenlerin aradığı özelliklere göre insanlara eğitim vererek yeterliliklerini artırmayı planladıklarını ifade etti.

Dijital pazarlama, 3 boyutlu görselleştirme, yabancı dil, elektrik teknisyenliği, CNC operatörlüğü gibi meslek dallarında eğitimler verileceğini açıklayan Tiryaki, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği yaparak sertifika programları düzenleyeceklerini belirtti. Bu sayede iş arayan vatandaşların yeterliliklerini artırarak daha kolay iş bulmalarını sağlayacaklarını dile getirdi. AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı olarak, Veysel Tiryaki’nin yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projelerin detaylarına ve beyannameye veyseltiryaki.com.tr/beyanname.pdf adresinden erişilebileceği belirtildi.

Sonuç olarak, Altındağ Belediyesi’nin işsizlik sorununu çözmek için atılacak adımların, iş arayanlar ile işverenler arasında köprü oluşturacak projelerin ve mesleki eğitimlerin önemine vurgu yapılıyor. Veysel Tiryaki’nin dost belediyecilik anlayışıyla Altındağlılara destek olacağı ve istihdam sorununa çözüm getireceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altındağ’da İstihdam Ofisi Kuruluyor: İş Arayanla İşverenleri Buluşturacak Projeler Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin