1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Altındağ’da Vahşet! Toplu Hayvan Mezarında Dehşet Anları Yaşandı

Altındağ’da Vahşet! Toplu Hayvan Mezarında Dehşet Anları Yaşandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen sokak hayvanları düzenlemesinin ardından, Niğde’de yaşanan hayvan katliamı olayının ardından Altındağ’da da benzer bir olay gerçekleşti. Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde çok sayıda hayvanın cansız bedenine toplu mezarda ulaşıldı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Hayvan hakları savunucuları ve veterinerler, öldürülen hayvanların darp edildiği iddiasında bulundu.

Olayın ardından Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde hayvan hakları savunucuları ile yetkililer arasında gerginlik yaşandı. Işıklarla yapılan aramalar sırasında 13 köpek, bir kedi, bir yavru köpek ve iki koyunun cansız bedeni toplu mezardan çıkarıldı. Gece saat 00.00’da başlayan çalışmalar, 04.00’te sona erdi.

Altındağ Belediyesi’nde çalışan bir kişinin hayvan hakları savunucularıyla irtibata geçerek olayın duyulmasını sağladığı iddia edildi. Olay yerine gelen ekipler, mezardan çıkardıkları hayvan cesetlerini incelemeye aldı. Bazı cesetler poşetler içerisinde bulunurken, bazıları ise sadece başlarına poşet geçirilmiş şekilde atılmıştı.

Katliamla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Otopsi yapılan 13 köpekten yedisinin darp izleri taşıdığı belirlendi. Hayvan hakları savunucuları ve veterinerler, hayvanların uyutulmadan öldürüldüğü iddialarını gündeme getirdi. Bazı köpeklerin tehlikeli ırklardan olduğu ve üzerlerinde küpe bulunduğu ancak çiplerinin olmadığı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan olayın sorumluluğunun Altındağ Belediyesi’ne ait olduğunu açıkladı. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmadığını ve yaşanan katliamın takipçisi olacaklarını duyurdu. Sözcü TV, olay yerinden canlı yayın yaparak son gelişmeleri izleyicilere aktardı. Skandal olayın yankıları sürerken, hayvan hakları savunucuları ve vatandaşlar adaletin yerini bulmasını talep ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altındağ’da Vahşet! Toplu Hayvan Mezarında Dehşet Anları Yaşandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin