1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Amazon, Anthropic İle Üretken Yapay Zeka Alanında Dev İşbirliği!

Amazon, Anthropic İle Üretken Yapay Zeka Alanında Dev İşbirliği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amazon, Anthropic ile gelişmiş üretken yapay zeka alanında stratejik bir işbirliği yapacağını duyurdu. Bu işbirliği kapsamında, Anthropic’in Claude 3 model ailesinin tanıtıldığı belirtildi. Claude 3 model ailesi, gelişmiş zeka, insana benzer tepki seviyeleri, gelişmiş yönlendirilebilirlik ve doğruluk ile yeni görüş yetenekleri sergileyerek dikkat çekti. Model ailesinin en akıllısı olarak kabul edilen Claude 3 Opus’un, akıl yürütme, matematik ve kodlama alanlarında diğer modellere göre daha iyi performans sergilediği ifade edildi.

Amazon’un Anthropic’e yaptığı yatırımın toplamda 4 milyar dolara ulaştığı açıklandı. Geçtiğimiz yıl eylül ayında 1,25 milyar dolarlık bir yatırım yapılan Anthropic’e bugün 2,75 milyar dolarlık ek bir yatırım yapılarak toplam yatırım miktarı artırıldı. Bu yatırımın, şirketin otuz yıllık tarihindeki en büyük dış yatırım olduğu ABD basınında yer aldı.

Eylül 2023’te Amazon, Anthropic’e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını ve şirkette azınlık hissesine sahip olacağını duyurmuştu. İşbirliği ile Anthropic’in gelecekteki temel modellerinin geliştirilmesinin hızlandırılması ve Amazon Web Services (AWS) müşterileri için daha geniş erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Anthropic’in geliştirdiği yapay zeka modelleri, sektörde yeni bir standart belirlemeyi amaçlıyor. Claude 3 Opus, OpenAI’nın GPT-4 modelinin yanı sıra akıl yürütme, matematik ve kodlama alanlarında üstün performans sergileyerek dikkat çekiyor. Bu işbirliği, yapay zeka teknolojilerinin ilerlemesine ve yeni uygulamaların geliştirilmesine olanak sağlayacak.

Amazon’un Anthropic’e yaptığı büyük yatırım, yapay zeka alanındaki gelişmelerin hız kazanmasına ve ilerlemesine katkı sağlayacak. Yapay zeka teknolojilerinin IOT cihazlar, akıllı ev sistemleri ve diğer alanlarda daha yaygın olarak kullanılmasına olanak tanıyacak bu işbirliği, sektörde büyük bir etki yaratacak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amazon, Anthropic İle Üretken Yapay Zeka Alanında Dev İşbirliği!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin