1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Amazon CEO’su Jassy, Çalışanlara Ofiste Çalışma Zorunluluğunu İlan Etti

Amazon CEO’su Jassy, Çalışanlara Ofiste Çalışma Zorunluluğunu İlan Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amazon’un CEO’su olan Andy Jassy, pazartesi günü çalışanlara gönderdiği bir notta, kurumsal çalısanlar için haftada beş gün ofiste çalışmalarını beklediklerini açıkladı. Şirket daha önce en az üç gün ofiste bulunma politikasını değiştirerek bu yeni kararı aldı. Yeni politikaya uyum sağlanması için çalışanlara 2 Ocak tarihine kadar süre tanındı. Jassy, tüm kurumsal çalısanların istisnai durumlar dışında haftada beş gün ofiste olmalarını beklediklerini belirtti. S-team liderleri hariç, özel bir izin almadıkça tüm çalışanların bu politikaya uyması gerektiği vurgulandı.

Bu duyurunun basına yansımasından sonra Amazon hisseleri yüzde 1’e yaklaşan bir değer kaybı yaşadı. Şirket, kurumsal yapıyı sadeleştirmek ve yönetici sayısını azaltmak için adımlar atmaya hazırlanıyor. Jassy, her S-team organizasyonunun, bireysel katkı sağlayanların yöneticiye oranını 2025’in ilk çeyreğinin sonuna kadar en az yüzde 15 artırmasının beklendiğini duyurdu. Şirket, organizasyonlardaki hiyerarşik katmanları azaltmayı ve şirketi daha çevik hale getirmeyi hedefliyor. Olası değişiklikler ve ayarlamalar, takım düzeyinde duyurulacak.

Amazon, pandemi döneminde hızlı bir büyüme yaşadı ancak maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak için çeşitli önlemler almaya başladı. Şirket, 27 yıllık halka açık şirket tarihinde en büyük işten çıkarmaları gerçekleştirdi. Jassy, çalışanlara gönderdiği detaylı notta, yapılan değişikliklerin şirketin kurumsal kültürünü güçlendirmek ve esnekliğini korumak amacıyla olduğunu vurguladı. “Dünyanın en büyük startup’ı gibi çalışmak istiyoruz” diyen Jassy, müşteriler için sürekli yenilik yapma tutkusuna sahip olmayı, hızlı karar almayı, ekipler arasında derin bir iş birliğini ve birbirimize olan bağlılığımızı gerektiriyor.

Son dönemde pandemiyle beraber uzaktan çalışma imkanları artmış olsa da büyük şirketler ofise dönüş politikalarını uygulamaya başlamış durumda. Google, haftada en az üç gün ofiste bulunma politikasını uygulamaya başlarken Apple, çalışanlarına haftada üç gün ofiste çalışma şartı sundu. Meta (Facebook) ve Microsoft da hibrit çalışma modellerine geçerek ofiste bulunma gerekliliğini vurguluyor. Finans sektöründeki dev firmalar Goldman Sachs ve JPMorgan Chase, çalışanlarından tam zamanlı olarak ofiste bulunmalarını talep ederken Tesla’nın CEO’su Elon Musk, çalışanlarının haftada en az 40 saat ofiste çalışmalarını zorunlu kıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amazon CEO’su Jassy, Çalışanlara Ofiste Çalışma Zorunluluğunu İlan Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin