1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Amazon, İlk Çeyrekte Rekor Gelire Ulaştı!

Amazon, İlk Çeyrekte Rekor Gelire Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amazon, ocak-mart dönemine ait bilançosunu açıkladı ve yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelirin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 13 artışla 143,3 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Şirketin 2023’ün ilk çeyreğinde net satışları ise 127,4 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Piyasa beklentileri, Amazon’un 142,5 milyar dolar gelir açıklaması yapacağı yönündeydi.

Amazon Web Services (AWS) biriminin satışları da yıllık bazda yüzde 17 artarak 25 milyar dolara yükseldi. Ayrıca şirketin reklam biriminin gelirleri yılın birinci çeyreğinde yüzde 24 artışla 11,8 milyar dolara çıktı. Amazon’un net karı da ilk çeyrekte yaklaşık yüzde 229 artışla 10,4 milyar dolar olarak açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde ise şirket yaklaşık 3,2 milyar dolar kar etmişti.

E-ticaret devi Amazon’ın hisse başına net karı da bu yılın ilk çeyreğinde 98 sent olarak hesaplandı. Geçen yılın aynı döneminde hisse başına 31 sent kar elde etmişti. Amazon ayrıca, bu yılın ikinci çeyreğinde 144 ila 149 milyar dolar arasında gelir beklediğini duyurdu.

Amazon, yükselen gelir ve kar rakamlarıyla başarılı bir dönem geçirmeye devam ediyor. Şirketin bulut bilişim hizmetleri sunan AWS biriminin satışlarındaki artış, şirketin farklı alanlarda da büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Reklam gelirlerindeki artış da Amazon’un hızla genişleyen bir pazarda etkin olduğunu ortaya koyuyor.

Amazon’un net karındaki büyük artış, şirketin iş stratejisinin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Şirket, hızla değişen pazar koşullarına uyum sağlayarak ve farklı gelir kaynakları oluşturarak büyümeye devam ediyor. Gelecek dönemlerde de Amazon’un bu başarılı performansını sürdürmesi ve büyümesini devam ettirmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amazon, İlk Çeyrekte Rekor Gelire Ulaştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin