1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Amerika’dan Türkiye’ye Dönüş Yapan Genç, Yapay Zeka Projelerinde Başarıya Koşuyor!

Amerika’dan Türkiye’ye Dönüş Yapan Genç, Yapay Zeka Projelerinde Başarıya Koşuyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 yaşındaki Nisanur Genç, ABD’de Bilgisayar Bilimleri alanında eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye dönerek yapay zeka projelerinin yönetimini üstleniyor. Genç, New College of Florida Okulunun Bilgisayar Bilimleri Bölümünden Mayıs 2023’te mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndüğünü belirtti. Ufkunu açan bilgileri ülkesinde değerlendirmek ve genç doktorlara mühendislere destek olmak amacıyla geri döndüğünü ifade etti. Türk yapay zeka şirketi TURK AI’nin bünyesinden çıkan AppFab’in ürün sorumlusu olarak görev yapan Genç, Gipi adındaki yapay zeka arkadaş uygulaması üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Gipi, yapay zeka ile konuşmayı sağlayan bir uygulama olup 500 binden fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Genç, yapay zekanın hayatın her alanında giderek daha fazla yer bulduğunu ve gelecekte sosyal medyanın yerini alabileceğine inandığını belirtti. Türkiye’den dünya devleri ile yarışan projelerde yer almanın kendisi için önemli olduğunu vurgulayan Genç, gelecek nesillerin bu alanda daha da büyük başarılar elde edeceğine inanıyor.

Kadın mühendislerin sayısının artmasının önemine vurgu yapan Genç, gençlere yurt dışına çıkmalarını ve deneyimlerini Türkiye’ye taşımalarını tavsiye etti. Gipi’nin kariyerine başladığını ve gelecekte neler başarabileceğini merak ettiğini söyleyen Genç, ülkesine değer katmayı hedeflediğini ifade etti. Genç, projelerin başarısı için inanmanın ve birbirini desteklemenin önemine dikkat çekti.

Son olarak, kız çocuklarına mühendislik alanında ilerlemeleri için cesaret veren Genç, başarıyı hedeflemeleri ve vazgeçmemeleri gerektiğini belirtti. Geleceğin heyecan verici olduğunu düşünen Genç, Türkiye’den dünya çapında başarılara imza atacaklarına inancını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Amerika’dan Türkiye’ye Dönüş Yapan Genç, Yapay Zeka Projelerinde Başarıya Koşuyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin