1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Anadolu Efes, AB InBev’in Rusya İş Kolundaki Paylarını Devralacak!

Anadolu Efes, AB InBev’in Rusya İş Kolundaki Paylarını Devralacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Efes, ortağı Anheuser Busch (AB) InBev’in Rusya iş kolundaki paylarını satın alacağını ve buna karşılık Ukrayna iş kolundaki payları da AB InBev’in devralacağını açıkladı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Rusya’daki paylar Türkiye’de yerleşik bir grup şirketine devredilecek ve anlaşma gerekli onayların ardından tamamlanacak. Nisan 2022’de başlatılan görüşmelerin sonucunda, Efes Breweries International B.V. (“EBI”), AB InBev’in kontrol gücü olmayan paylarını satın alacak ve Anadolu Efes, AB InBev’in Rusya iş kolundaki payını devralacak.

AB InBev Efes B.V., işleme ilişkin onay süreci boyunca normal faaliyetlerine devam edecek ve ilerleyen süreçte ek ayrıntılar açıklanacak. Tamamlanması için gerekli olan tüm onayların alınmasının ardından, Hollanda merkezli AB InBev Efes B.V.’ye ait olan JSC AB InBev Efes’in tüm hisseleri Anadolu Efes’in Türkiye’deki diğer bir grup şirketine devredilecek. Anlaşmanın detayları ve işlemin tamamlanma süreci belirli koşullara bağlı olup resmi onayların alınmasını gerektiriyor.

Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada “AB InBev Efes Rusya”nın sermayesinin tamamına denk gelen hisselerin devredileceği belirtilirken, bu işlem Anadolu Efes’in %100 iştiraki olan Türkiye’deki diğer bir grup şirketi aracılığıyla gerçekleştirilecek. Anlaşmanın detayları hakkında şu an için daha fazla bilgi verilmezken, işlem onay sürecinin ilerlemesine bağlı olarak ilerleyen dönemlerde açıklamalar yapılacak.

Anadolu Efes, AB InBev’in Ukrayna iş kolundaki paylarını devralacak olmasıyla birlikte Rusya’daki operasyonlarını genişletme stratejisini sürdürüyor. Resmi onayların alınmasının ardından, taraflar arasındaki anlaşma tamamlanacak ve işlemler resmi olarak devredilecek. Bu anlaşmanın sonucunda Anadolu Efes, bölgedeki varlığını daha da güçlendirme ve büyüme stratejisini destekleme fırsatı elde edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anadolu Efes, AB InBev’in Rusya İş Kolundaki Paylarını Devralacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin