1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Anayasa Mahkemesi’nden İletişim Başkanlığı Kararnamesine Çarpıcı Karar: İptal Edildi!

Anayasa Mahkemesi’nden İletişim Başkanlığı Kararnamesine Çarpıcı Karar: İptal Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde basın ve ifade özgürlüğüne müdahale yetkisi veren hükümleri iptal etti. Mahkeme kararını resmi hesaptan duyurdu ancak paylaşım daha sonra kaldırıldı.

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusu üzerine İletişim Başkanlığı’na ait bazı maddelerin Anayasaya aykırı olduğunu belirleyerek iptal kararı aldı. Mahkeme, Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle temel hak ve özgürlüklerin düzenlenemeyeceği vurgusunu yaptı.

Mahkeme, İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde yer alan bazı maddeleri Anayasa’ya aykırı buldu ve iptal etti. Kararın gerekçesinde, Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle siyasi haklar ve ödevlere müdahale edilemeyeceği belirtildi.

Mahkeme kararında, kararnamedeki hükümlerin düşünceyi açıklama ve basın hürriyetine müdahale edeceği ifade edilerek, Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmedildi.

Anayasa Mahkemesi, kuralların Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek iptal kararı aldı. Mahkeme, paylaştığı gerekçelerle kararın Anayasa’nın yetki alanının dışında olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Anayasa Mahkemesi’nin kararı resmi hesaptan paylaşıldı ancak kısa bir süre sonra silindi. Bu durum, BTK’nın Instagram’a erişim yasağı getirdiği gün yaşananlarla aynı güne denk gelmesi dikkat çekti. BTK, Instagram’a erişimin engellenmesine ilişkin açıklamalar yapmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anayasa Mahkemesi’nden İletişim Başkanlığı Kararnamesine Çarpıcı Karar: İptal Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin