1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Anayasa Mahkemesi’nden yerel yönetimlere önemli karar: Bakanlığın müdahalesi iptal edildi!

Anayasa Mahkemesi’nden yerel yönetimlere önemli karar: Bakanlığın müdahalesi iptal edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Zeybek, “Türkiye’de gittikçe otoriterleşen iktidarın eğilimlerinden biri de merkezi yönetimin yerel yönetimlerin görev alanlarına müdahalesini mümkün kılan düzenlemeleri iptal ettiğini” açıkladı.

Zeybek’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre; Anayasa Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın altyapı tesislerinin inşası ve kentsel dönüşüm gibi belediyelerin yetki alanına giren konulara müdahalesine son verdi. Zeybek konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kentlerimizin ve halkımızın faydasına olacak tüm süreçlerde merkezi yönetim ve yerel yönetimler arasındaki koordinasyonu sağlamaya yönelik hassasiyetimizi korurken; yerel yönetimlerimizin bürokratik etki alanına olumlu etkisi olacak bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz”

Zeybek’in bu açıklamalarıyla birlikte, merkezi yönetimin yerel yönetimlere müdahalesini kısıtlayan bir adım atılmış oldu. Bu kararın Türkiye’de merkezi yönetim ve yerel yönetimler arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anayasa Mahkemesi’nden yerel yönetimlere önemli karar: Bakanlığın müdahalesi iptal edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin