1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Anayasa Mahkemesi’nin Kararı İçin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan Sert Açıklama!

Anayasa Mahkemesi’nin Kararı İçin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan Sert Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi (AYM) Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını “yok hükmünde” olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise bu kararın icrai bir yetkisi olmadığını ifade etti. Uçum, AYM’nin kararını eleştirdi ve hukuki açıdan geçersiz olduğunu öne sürdü.

Mehmet Uçum’un yaptığı açıklamaya göre, AYM’nin kararı hakkında yapılan kısa değerlendirmede, ilgili milletvekilinin dosyasındaki hüküm henüz kesinleşmediği için AYM’nin kararının olumsuz bir hukuki adım olduğu belirtildi. AYM çoğunluğunun, Yargıtay’ın onama kararını reddetmesi ve milletvekilliğinin düşmesi sürecini göz ardı etmesi Anayasa’ya aykırı bulundu.

Muhalefet şerhinde detaylı şekilde açıklanan AYM kararının, Anayasa’nın belirli maddelerini ihlal ettiği ve keyfi davranışlar içerdiği vurgulandı. AYM’nin kararının aslında hukuksuz bir durum olduğu ve icra edilemez olduğu belirtilerek, söz konusu kararın hukuki açıdan geçerli olmadığına dikkat çekildi.

AYM’nin, karar verilememesi gereken bir konuda karar vermesinin hukuksuzluk olduğu ve kararın hukuka uygun olmadığı vurgulandı. Bu nedenle kararın, herhangi bir yasal bağlayıcılığı olmadığı ve ilgili mercilerin bu karara uymak zorunda olmadığı belirtildi. AYM’nin kararının gerekçelerinin icra edilmesine olanak olmadığına ve hukuki açıdan sorunlu olduğuna dikkat çekildi.

Gerekçenin kendisinin bir hüküm olduğu ve icrai bir etkisi olmadığına vurgu yapılara, hatalı veya yanıltıcı açıklamalardan kaçınılması gerektiği belirtildi. Gerekçenin tek başına bağlayıcı bir etkiye sahip olmadığı ve kararın gerçek bir hukuki dayanağı olmadığına dikkat çekilerek, AYM’nin söz konusu kararına herhangi bir hukuki işlem yapılması gerekliliğinin bulunmadığı belirtildi. Bu nedenle, AYM’nin kararının hukuken geçerli bir karar olmadığı ve dikkate alınmaması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anayasa Mahkemesi’nin Kararı İçin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan Sert Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin