1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eşi Nursen Yavaş, Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yıldönümü Dolayısıyla Göz Kamaştıran Bir Resepsiyona Ev Sahipliği Yaptı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eşi Nursen Yavaş, Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yıldönümü Dolayısıyla Göz Kamaştıran Bir Resepsiyona Ev Sahipliği Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Ankara’nın başkent oluşunun 101’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yaptı. Yavaş, konuşmasında Ankara’nın tarihini ve başkent olma sürecini vurgulayarak, kentin önemine vurgu yaptı. Ankara’nın Ahi Cumhuriyeti Başkenti olarak bilinen köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten Yavaş, bu tarihi değerleri koruyarak modern bir başkent olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ankara’nın stratejik konumu ve bağımsızlık mücadelesinde oynadığı rolün altını çizen Yavaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’yı Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin merkezi olarak seçmesinin önemine vurgu yaptı. Ankara’nın Cumhuriyetin simgelerinden biri haline geldiğini ve tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Yavaş, başkent olmasının tesadüfi olmadığını ifade etti.

Ankara’nın çağdaş uygarlık yolundaki simgesi olarak misyon üstlendiğini belirten Yavaş, şehrin kapsamlı planlama ve mimari mirasının korunmasının önemine değindi. Ankara’nın tarihi ve modern dokusunu bir arada yaşatan bir başkent olması gerektiğini vurgulayan Yavaş, şehrin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dâhil edilebilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Ankara’nın yeşil alanları, tarihi eserleri ve sosyal projeleriyle modern bir başkent olduğunu belirten Yavaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Ankara’nın sadece idari bir başkent olmadığını, aynı zamanda altı milyonluk nüfusu, anıtsal yapıları, çağdaş kültür merkezleri, modern çarşıları ve yeşil alanlarıyla model bir başkent olduğunu belirten Yavaş, şehri daha yaşanabilir hale getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Ankara’nın uluslararası ilişkilerine de değinen Yavaş, dünyanın dört bir yanındaki başkentlerle kardeş şehir ilişkileri sürdürdüklerini ve Covid-19 pandemisi döneminde başkentler ittifakı oluşturarak güçlü bir dayanışma sağladıklarını belirtti. Yavaş, barış ve adalet için dayanışma çağrısında bulunarak, uluslararası toplumun İsrail’in Filistin ve Lübnan’a saldırıları konusunda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Resepsiyona katılamayan CHP lideri Özgür Özel ve Ankara Valisi Vasip Şahin de tebrik ve katılımcılara teşekkürlerini ilettiler. Resepsiyon Seğmenler Gösterisi ile devam ederken Mansur Yavaş ve büyükelçiler seğmenlerle birlikte Ankara havası oynayarak etkinliği sonlandırdılar. Yavaş, Cumhuriyetin 101 yıllık ışığında Ankara’nın geleceğe daha güvenli bir şekilde ilerlemeye devam edeceğini vurgulayarak etkinliği noktaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eşi Nursen Yavaş, Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yıldönümü Dolayısıyla Göz Kamaştıran Bir Resepsiyona Ev Sahipliği Yaptı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin