1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından şok iddianame! HDP milletvekillerine 6-8 Ekim 2014 Kobani olaylarından suçlama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından şok iddianame! HDP milletvekillerine 6-8 Ekim 2014 Kobani olaylarından suçlama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim 2014 tarihlerindeki Kobani olaylarına ilişkin 5 eski HDP milletvekili hakkında iddianame hazırladı.

Kobani olaylarına ilişkin davayı sonuçlandıran Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, eski HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Garo Paylan, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar “şüpheli” olarak yer aldı.

İddianamede, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Türkiye genelinde yapılan eylemlerde terör örgütü PKK/KCK yöneticileri ile HDP MYK üyeleri ve eş başkanların halkı sokağa çağırarak terör eylemleri gerçekleştirilmesine yönelik çağrılar yaptığı belirtildi.

35 il, 96 ilçe ve 131 yerleşim yerinde gerçekleşen olaylarda 37 kişinin öldürüldüğü, 29 kişinin öldürülmeye teşebbüs edildiği, 326 güvenlik görevlisi ile 435 vatandaşın yaralandığı iddia edildi. Ayrıca, 3 bin 777 mala zarar verme, 25 alıkoyma, 395 hırsızlık, 15 yağma, 308 iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlal, 13 Türk bayrağını yakma, 7 Atatürk’ü Koruma Kanunu’na muhalefet suçları işlendiği ifade edildi.

İddianamede, olayların yaşandığı sırada milletvekili olan Hüda Kaya, Serpil Kemalbay Pekgözegü ve Garo Paylan ile 27. dönem milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Pero Dundar’ın, 108 sanıkla birlikte suç işlediği iddia edildi. İddianame, vekillerin eylemleri desteklediği ve suçlardan sorumlu olmaları gerektiği yönünde ifadeler içeriyordu.

İddianamede tüzel kişiler de dahil olmak üzere toplam 2.674 mağdur veya müştekinin yer aldığı belirtildi.

Kabul edilmesi durumunda, Yasin Börü ve arkadaşları da dahil olmak üzere 37 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve diğer suçlardan hapis cezası isteneceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından şok iddianame! HDP milletvekillerine 6-8 Ekim 2014 Kobani olaylarından suçlama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin