1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ankara Emniyetindeki Skandal İtiraflar Ortaya Çıktı! Şok İfadeler…

Ankara Emniyetindeki Skandal İtiraflar Ortaya Çıktı! Şok İfadeler…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Emniyeti Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, suç örgütüne yönelik devam eden soruşturma kapsamında tutuklandı. Ankara Emniyetinde gerçekleşen depremi tetikleyen gizli tanık Serdar Sertçelik’in ifadeleri doğrultusunda tutuklanan Demircan’ın ikinci ifadesi ortaya çıktı.

Demircan, ses kayıtlarını yayınlayan Sertçelik’e göre, konuşmalarda adı geçen kişilerden biri Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, diğeri ise eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğunu belirtti. Ancak Demircan, bu isimleri Sertçelik’in söylediğini iddia ederek, kendisinin gizli tanığı Türkiye’ye getirmek için ikna etmeye çalıştığını, bu yüzden de yanıtlarını geçiştirdiğini söyledi. Demircan, görüşmelerin içeriğinden amirlerine bahsetmediğini ifade etti.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısından aktarılanlara göre, Demircan’ın ifadesinde şu ifadeler yer aldı: “Nurullah aracılığıyla görüştüm. Bu görüşmenin bazı kısımları kesildi. Görüşme tamamen Sertçelik’i Türkiye’ye dönmeye ikna etmeye yönelikti. Söylediği isimleri zikretmedim, kendisi anlattı. Ben sadece gelmesini sağlamak için geçiştiren ifadeler kullandım. Amacım, onu rahatlatarak gelmesini sağlamaktı.”

Demircan, Sertçelik’in iddialarının operasyonu sulandırmaya yönelik olduğunu savundu. Soruşturmada geçmeyen isimleri zikrederek dosyanın kapatılmasını amaçladığını dile getirdi. Ayrıca eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan ve Organize Şube polislerinin rüşvet istediğini öne süren Sertçelik’in, operasyonun adli, emniyet ve bazı önemli şahıslarla bağlantı içinde olduğunu iddia etti.

Demircan, ele geçirilme ve paylaşıma zorlanma endişesi taşıdığını belirterek, örgütün ailesine ve kendisine zarar verebileceğini düşündüğünü ifade etti. Yapılan çalışmaların genel olarak amirleri tarafından bilindiğini sözlerine ekledi.

Şevket Demircan’ın ifadesinde geçen iki isim, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olarak belirtildi. Demircan, bu isimlerle ilgili soru sormadığını, Sertçelik’in kendisinin bu isimleri dile getirdiğini söylediğini ifade etti. İsimlerle ilgili konuşurken geçiştirmeye çalıştığını belirten Demircan, görüşmeleri ABK dosyasında tam olarak yer alması için yaptığını savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Emniyetindeki Skandal İtiraflar Ortaya Çıktı! Şok İfadeler…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin