1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ankara Meydanı’nda Emeklilerin Çığlığı: Hakkımızı İstiyoruz!

Ankara Meydanı’nda Emeklilerin Çığlığı: Hakkımızı İstiyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Özgür Özel, geçen hafta düzenlenen Büyük Eğitim Mitingi’nden sonra bu hafta 26 Mayıs’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda “Büyük Emekli Mitingi” düzenledi. Özel, emeklilerle bir araya geldi ve meydandaki kalabalığı selamladı. Çeşitli illerden gelen emekliler, sabah erken saatlerde meydanı doldurmaya başladı. Mitinge, CHP lideri Özgür Özel’in yanı sıra, DİSK Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Bağımsız Emekliler Sendikası, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun üyeleri de katıldı.

Meydanda, emeklilerin taleplerini dile getiren sloganlar atan katılımcılar, ellerindeki döviz ve pankartlarla dikkat çekti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer’in konuşmasıyla başlayan mitingde, sendika temsilcileri ve başkanlar da söz aldı. DİSK Emekli-SEN Genel Başkanı Cengiz Yavuz, emeklilerin hakkını savunmaya devam edeceklerini belirtirken, Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül ve Tüm Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan da emeklilerin taleplerini dile getirdi.

Mitingde söz alan bir emekli yurttaş ise yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek, “Biz ölmemek için yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. CHP lideri Özgür Özel’in konuşması sırasında ise emeklilerin ekonomik sorunlarına vurgu yapıldı. Özel, emeklilerin haklarını savunacaklarını ve özlük haklarının korunması için mücadele edeceklerini belirtti.

Mitinge katılanlar arasında, İstanbul’un 39 ilçesinden gelen otobüslerle de yoğun bir katılım sağlandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, miting nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurarak önlemler aldı. Mitingin ardından CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emeklilerin haklarını savunacaklarını vurguladı.

Özgür Özel, daha önce 19 Ocak’ta emeklilerle bir araya gelmiş ve emeklilerin maaşlarının arttırılması gerektiğini dile getirmişti. CHP lideri, en düşük emekli maaşlarının asgari ücretten az olmaması gerektiğini söyleyerek, emeklilerin taleplerini dikkate alacaklarını ifade etmişti. Emekli yurttaşların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için mücadele eden CHP, emeklilerin sesi olmaya devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Meydanı’nda Emeklilerin Çığlığı: Hakkımızı İstiyoruz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin