1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ankara TUSAŞ’taki Terör Saldırısıyla İlgili Çarpıcı Analiz!

Ankara TUSAŞ’taki Terör Saldırısıyla İlgili Çarpıcı Analiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin (TUSAŞ) Tesisi’nde 15.30’da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Biri şoför koltuğunda olmak üzere iki kişinin 06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle nizamiye bölgesine geldiği, uzun namlulu silahlarla taksiden inerek vardiya değişimindeki insanlara ateş açtığı görüldü. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü bildirdi. Terör saldırısında 5  kişinin şehit olduğunu, 3’ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyuran Bakan Yerlikaya, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyla ilgili ilk açıklamasında, “Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz” ifadelerini kullandı.   

Haberin ayrıntılarına göre, saldırıda iki saldırgan öldürüldü ve daha sonra saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlendi. Taksinin şoförü Murat Arslan’ın öldürülüp bagaja konulmasıyla saldırganlar TUSAŞ’a giderek silahlı saldırıyı gerçekleştirdi. Bu olay hakkında detayların açıklanması için yayın yasağı getirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi liderler, saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Türkiye’ye uzanan kirli ellerin kırılacağını belirtirken, Demirtaş ve Özgür Özel ise barışın önemine vurgu yaptılar. Bahçeli ise milli birlik ve kardeşliğin korunacağını vurguladı.   

Bu durumla ilgili gazeteci Murat Yetkin ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını değerlenirdi ve yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin senaryolar üzerine yorumlar yaptı. Ayrıca, Ankara’daki terör saldırısının siyasi boyutlarının aydınlatılması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara TUSAŞ’taki Terör Saldırısıyla İlgili Çarpıcı Analiz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin