1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Skandal! Tıp Doktoru Dahi Olmayanlar Öğretim Üyesi mi?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Skandal! Tıp Doktoru Dahi Olmayanlar Öğretim Üyesi mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde iç hastalıkları ana bilim dalı içerisinde uzman doktor öğretim üyesi alınması gerekiyor. Ancak tıp doktoru olmayan kişilerin bölümde öğretim üyeliği yaptığı ortaya çıktı.

1982 Anayasası ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yasası ile kapatılan “fizyopatoloji” bölümü, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde fizyoloji ana bilim dalına bağlı doktora programı olarak açıldı. Ancak iç hastalıklarına bağlandı ve doktoralarına “iç hastalıkları fizyopatoloji” yazdırıldı.

İç hastalıkları ana bilim dalındaki uzman doktor öğretim üyesi alınması zorunluluğuna karşın, Fizyopatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Yazıhan’ın uzmanlık sınavı olmadığı ortaya çıktı. Ayrıca diğer öğretim üyeleri Burcu Kesikli ve Naci Polat’ın da laborant olduğu ve tıp diplomasına sahip olmadığı belirlendi.

Prof. Dr. Nuray Yazıhan’ın Sağlık Bakanlığı tarafından tanınmayan bir kuruluşta doktorlara eğitim verdiği ve hastalara bakma yetkisinin olmadığı halde sertifika eğitimlerini 10.000 liradan sattığı öğrenildi. Naci Polat’ın ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nadir Hastalıklar Merkezi’nin yönetiminde olduğu belirtildi.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Skandal! Tıp Doktoru Dahi Olmayanlar Öğretim Üyesi mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin