1. Haberler
  2. Ankara
  3. Ankara’da Kontrover Belgesel! Köpekvelisi Skandalı Patladı, Onlarca Köpek Kaçırıldı ve Tutuklanma Kararı Geldi!

Ankara’da Kontrover Belgesel! Köpekvelisi Skandalı Patladı, Onlarca Köpek Kaçırıldı ve Tutuklanma Kararı Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada “Köpek velisi” adıyla paylaşımlarda bulunan Yaşama Tutunan Patililer Derneği Başkanı, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden 27 köpek sahiplendiğini ve bu köpekleri Ankara’ya getireceğini duyurmuştu. Ancak Ankara Valiliği bu duruma el koyarak yasal işlem başlatmıştı. Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında dernek başkanı Buket Özgünlü ve araç kullanıcısı Muhammed Savaş Demir gözaltına alındı. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Özgünlü’nün tutuklanmasına karar verilirken, Demir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Özgünlü’nün tutukluluğuna yapılan itiraz ise reddedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Buket Özgünlü ve Muhammed Savaş Demir hakkında ‘Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma’ ve ‘Sahipli hayvana işkence’ suçlarından 4’er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. Özgünlü iddianamede köpekleri belediye yetkililerinin onayıyla sahiplendiğini ve köpeklerin kuduz olsaydı sahiplenmelerine izin verilmeyeceğini belirtti. İddianame, Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Özgünlü’nün avukatı Esat Şahin, müvekkilinin sahipli bir hayvana işkence ettiği yönünde somut bir delil olmadığını savundu. Tutuklama kararının hukuksuz ve mesnetsiz olduğunu vurgulayarak, en kısa sürede bu karara itiraz edeceklerini belirtti. “Köpekvelisi” hesabının sahibi olan Buket Özgünlü hakkında korkunç iddialar ortaya atılmıştı. Kuduz risk bölgesinden 29 köpeği kaçırdığı iddia edilen Özgünlü, yasal süreçte tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu olay, hayvan hakları savunucuları ve toplumun genelinde büyük tepkilere neden olmuş ve hukuk mücadelesinin de gündeme gelmesine sebep olmuştur. Yaşanan bu olay, hayvanların korunması ve hayvanlara karşı işlenen suçların cezalandırılması konusunda daha fazla duyarlılık oluşturmuş ve toplumsal bilincin artmasına katkıda bulunmuştur. Başta Buket Özgünlü olmak üzere tüm sorumluların adalete hesap vermeleri ve hayvanların haklarının korunması için yapılan hukuki mücadelelerin önemi bir kez daha vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Kontrover Belgesel! Köpekvelisi Skandalı Patladı, Onlarca Köpek Kaçırıldı ve Tutuklanma Kararı Geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin