1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara’da Organize Suç Örgütü Liderinden Rüşvet Alan Polislerin Duruşması Ertelendi!

Ankara’da Organize Suç Örgütü Liderinden Rüşvet Alan Polislerin Duruşması Ertelendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da faaliyet gösteren organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’dan rüşvet aldıkları iddiasıyla yargılanan 4 polis hakkındaki duruşma 20 Aralık’a ertelendi. Suçlamaların ardından mal varlıklarına yönelik tedbir kararı uygulanan sanıkların Alp A., Oben Ö., Ercan K. ve Serdar C.’nin hesapları inceleme altına alındı. İddianame sonucu, 5 sanık hakkında ‘Rüşvet’ ve ‘Mal Varlığı Bildirilmesi Kanunu’na muhalefet’ suçlarından dava açıldı.

Mahkeme sürecinde savunma yapan eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp A., suçlamaları kabul etmeyerek mal varlığı hakkında detaylı bilgi verdi. 24 yıllık kamu görevlisi olduğunu belirten Alp A., evlerini kredi ile aldıklarını ve mal varlıklarının MASAK raporu tarafından incelendiğini ifade etti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek masum olduklarını savundular. Mahkeme heyeti, sanıkların mal varlıklarına yönelik tedbir kararının devamına karar verirken, bir sonraki duruşmada suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın hazır edilmesine karar verdi.

Görülen duruşma sonucunda, suç örgütü ile ilişkili oldukları iddiasıyla yargılanan 4 polis hakkında karar verilmedi ve davaya devam edilmesine karar verildi. Ayhan Bora Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın rüşvet ve mal varlığı ile ilgili suçlamaları hakkında detaylı bilgi toplanmaya devam ediliyor. Mahkeme heyeti, önemli olan delillerin toplanması için duruşmayı 20 Aralık tarihine erteledi.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın adının karıştığı rüşvet olayıyla ilgili yaşanan gelişmeler kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Polis teşkilatında görevli eski isimlerin de yer aldığı dava sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Duruşmanın 20 Aralık’ta yapılacak olan yeni celsesinde daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Organize Suç Örgütü Liderinden Rüşvet Alan Polislerin Duruşması Ertelendi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin