1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara’da Orman Yangınıyla Mücadele: Alevler Gerede’ye Sıçradı!

Ankara’da Orman Yangınıyla Mücadele: Alevler Gerede’ye Sıçradı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü’nde geçtiğimiz günlerde orman yangını meydana geldi. Alevler Bolu sınırını aşarak Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne sıçradı. Yangının başlamasının ardından yüzlerce alev savaşçısı, itfaiye aracı ve arasözler olay yerlerine sevk edildi.

Yangına söndürme çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterler destek verdi. 36 saati aşan yangın, müdahaleler sonucu söndürüldü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede itfaiye ekipleri herhangi bir yangın çıkma ihtimaline karşı nöbet tutuyor.

Demirler Köyü’nde yaşayan Mustafa Çelik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Büyük bir felaketimiz oldu. Köyümüzde zarar yok ama yayla ve köyümüz yandı. Evimiz de yandı. 85 yaşındayım ve böyle büyük bir felaket bir yangın görmedim. Bu hep Allah’tan. Bu bize bir ibret ve ders. Milletimize geçmiş olsun” dedi.

Aynı köyde yaşayan Bedir Çoşkun ise açıklamasında, “SEDAŞ’tan geliyor, Sakarya Elektrik Dağıtım şirketinden. Dağlardaki eski direkleri değiştiriyorlar ve oradaki kaynak gibi şeylerden tutuşmuş. İşçiler söndüremeyince kaçmışlar. Her zaman kuzeyden esen rüzgar bu sefer tersine güneyden esti. Hemen AFAD ve itfaiye geldi ama yanaşamadılar dağlara. Bir hilal ay gibi köyü çevreledi” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Orman Yangınıyla Mücadele: Alevler Gerede’ye Sıçradı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin