1. Haberler
  2. Ankara
  3. Ankara’da PKK/KCK Gençlik Yapılanmasından 17 Şüpheli Hakkında Dava Açıldı – İddianamede Neler Var?

Ankara’da PKK/KCK Gençlik Yapılanmasından 17 Şüpheli Hakkında Dava Açıldı – İddianamede Neler Var?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 17 şüpheli hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından dava açıldı. Şüphelilerin, Özgür Öğrenci İnisiyatifi ve Demokratik Öğrenci Meclisi adlı yapılar etrafında örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirtilmiştir. Bu şüphelilerin PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içinde yer aldıkları ve örgütten üst düzey yöneticilerin talimatları doğrultusunda faaliyet yürüttükleri vurgulanmıştır. Büyükşehirlerdeki üniversitelerde terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen şüphelilerin eylemleriyle örgütün ideolojisini gençlere aşıladıkları ve kırsal alana katılımları sağlamaya çalıştıkları belirtilmiştir.

Şüphelilerin Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Diyarbakır’da örgütsel toplantılar ve etkinlikler düzenledikleri ve örgütün sembolleriyle donanmış olarak terör örgütü lehine sloganlar attıkları ifade edilmiştir. Özellikle üniversitelerde faaliyet gösteren sözde gençlik yapılanmasının gençlere terör örgütünün ideolojisini aşıladığı ve örgüt üyeliği için kırsal alana katılımlar sağladığı belirtilmiştir. Şüphelilerin örgütün üst düzey kadrolarından aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket ettikleri ve faaliyetlerini bu talimatlar doğrultusunda sürdürdükleri belirtilmiştir.

İddianamede, sanıkların isimleri belirtilerek, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapis cezası istendiği ifade edilmiştir. Ayrıca, bazı sanıkların “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan da cezalandırılmaları talep edilmiştir. PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içinde yer aldıkları ve örgütün amaçları doğrultusunda faaliyet gösterdikleri belirtilen sanıkların, terör örgütüne üyelik suçunu işledikleri ve örgüt hiyerarşisinde yer aldıkları tespit edilmiştir.

Sonuç olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içinde faaliyet yürüttüğü iddia edilen şüpheliler hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından dava açıldığı ve bu şüphelilere hapis cezaları talep edildiği ortaya konmuştur. Bu kişilerin örgütün ideolojisi doğrultusunda faaliyetlerde bulundukları ve örgüt hiyerarşisine dahil oldukları belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da PKK/KCK Gençlik Yapılanmasından 17 Şüpheli Hakkında Dava Açıldı – İddianamede Neler Var?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin