1. Haberler
  2. Ankara
  3. Ankara’da PKK/KCK Terör Örgütü Operasyonu: 33 Şüpheli Gözaltında!

Ankara’da PKK/KCK Terör Örgütü Operasyonu: 33 Şüpheli Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, PKK/KCK silahlı terör örgütünün talimatlarına uyan ve örgütsel etkinliklere katılan 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara’da gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütünün şiddet içeren yöntemlerini öven ve meşru göstermeye çalışan propagandalar yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, şüphelilerin gözaltına alınarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmesi için operasyonları sürdürüyor.

Operasyonların hedefindeki şüphelilerin terör örgütü adına faaliyette bulundukları ve örgütün talimatları doğrultusunda eylemler gerçekleştirdikleri belirlenmiştir. Şüpheliler arasında örgütün propagandasını yapmakla suçlanan bireyler de bulunmaktadır. Şüphelilerin örgütün amacı doğrultusunda faaliyet gösterdikleri ve terör örgütünün ideolojisini yaymaya çalıştıkları ifade edilmektedir.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, belirlenen adreslere düzenledikleri operasyonlarla şüphelilerin yakalanmasını sağlamaktadır. Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürülmektedir. Şüphelilerin sorguları sonrasında haklarındaki delil ve ifadeler değerlendirilerek mahkemeye sevkedilmektedir.

Şüphelilerin terör örgütüne üye olma, örgüt propagandası yapma ve örgüt adına eylemde bulunma gibi suçlamalarla karşı karşıya oldukları belirtilmektedir. Şüphelilerin örgüt mensubu olup olmadıklarının ve suçlamaların doğruluğunun dosya üzerindeki deliller ile belirleneceği vurgulanmaktadır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar, terör örgütlerinin faaliyetlerini önlemek ve ülke genelinde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla titizlikle sürdürülmektedir. Operasyonlar neticesinde elde edilen deliller ve ifadeler doğrultusunda hukuki süreç işletilerek şüphelilerin yargılanması sağlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, terörle mücadele konusundaki kararlılığını sürdürmekte ve terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yürütmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da PKK/KCK Terör Örgütü Operasyonu: 33 Şüpheli Gözaltında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin