1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara’da Sağanak Yağmur Felaketi!

Ankara’da Sağanak Yağmur Felaketi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Ankara Valiliği tarafından 28, 29 ve 30 Nisan günleri için sağanak yağmur uyarısının ardından akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, birçok noktada ev ve iş yerlerine su bastı.

Özellikle Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde etkili olan yağmur sonrasında binden fazla su baskını ihbarı yapıldı. Trafikte araçlar zor anlar yaşadı. Alt geçitlerde su birikmesi nedeniyle şehirdeki bazı yollar trafiğe kapatıldı, bazı araçlar ise su birikintilerinde mahsur kaldı.

ANKARA VALİSİ: EKİPLER SAHADA
Araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye, AFAD ve dalgıç polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Şiddetli yağmurun ardından Ankara Valisi Vasip Şahin, ekiplerin çalışmalarını takip etti ve açıklamalarda bulundu. Tüm ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirten Vali Şahin, “Ankara’ya geçmiş olsun diliyorum. Bu akşam Ankara olarak çok yoğun bir yağış aldık ama en büyük tesellimiz herhangi bir can kaybımızın olmaması. Alt geçitlerimizin suyla dolması nedeniyle bazı yollar tıkanmış durumda ancak tüm ekiplerimiz aktif olarak müdahale ediyor. İnşallah yağış kısa sürede durur ve zararlar azalır” dedi.

“ŞU ANA KADAR BİN 330 CİVARINDA SU BASKINI İHBARI VAR”
Bin 330 civarında su baskını ihbarı alındığını ve 950’sine müdahale edildiğini açıklayan Şahin, “Bin 330 civarında su baskını ihbarı geldi, bunların 950’sine müdahale edildi. 350’sine ise hala müdahale edilmeye devam ediliyor. Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşmak için ekiplerimiz sahada özveriyle çalışıyor” şeklinde konuştu.

Bugün de kuvvetli yağış beklediklerini belirten Şahin, “En yoğun yağışı Yenimahalle ilçemiz aldı. O bölgede ekiplerimiz daha fazla çalışma yapıyor. Diğer ilçelerde de ekiplerimiz müdahalelere devam ediyor. Meteorolojik değerlendirmelere göre yarın için de yağış uyarısı var. Vatandaşlarımızın dikkatli olmasını, trafikte özellikle tedbirli davranmalarını önemle rica ediyoruz. Ekiplerimiz de takviye edilerek çalışmalarına devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ZARARIMIZ ÇOK BÜYÜK”
Yağışın etkisiyle yollar su altına gömülürken bazı araçlar mahsur kaldı. Yolda kalan bir vatandaş zararlarının büyük olduğunu belirterek, “Ankara’da hava şartları felaket seviyede. Sağanak yağmurda trafikteydik ve aracımız yolda kaldı. Şu anda çekici çağırarak aracımı kurtarmaya çalışıyorum. Zararımızın büyük olduğunu söyleyebilirim. Diğer mağdur olanlara da Allah kolaylık versin” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Sağanak Yağmur Felaketi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin