1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara’da Servis Esnafı İsyan Etti: “Ekmeğimizden Tasarruf Olmaz!”

Ankara’da Servis Esnafı İsyan Etti: “Ekmeğimizden Tasarruf Olmaz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın İskitler semtinde, tasarruf tedbirleri kapsamında memur servislerinin kaldırılması kararı sonucunda birçok servis esnafı zor durumda kaldı. Bu duruma tepki göstermek amacıyla bir araya gelen servis esnafı, protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde “Şimşek Çaktı Yıldırım Esnafa Düştü. Servis Esnafının Ekmeğinden Tasarruf Olmaz” yazılı pankartlar taşıyan esnaflar, kararı eleştirdi.

Servis esnafı, alınan kararın Ankara’da yaklaşık 500 servis aracını etkileyebileceğini belirtirken, eğer tedbirler devam ederse 2025 yılı itibarıyla 2 bin esnafın servis araçlarının boşta kalacağını öne sürdü. Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara ise bu durumun Ankara’da öğrenci ve personel servisi yapan toplam 7 bin 329 servis aracını etkileyeceğini vurguladı. Kara, tasarruf tedbirlerinin 2025 yılında başlayıp 3 yıl süreceğini, bu süreçte birçok servis aracının işsiz kalacağını belirtti.

Kara, işlerini kaybedecek olan esnafların durumuna dikkat çekerek, servisçi esnafının evlerine yemek götüremeyecek, kredi taksitlerini ödeyemeyecek, SGK primlerini yatıramayacak duruma geleceğini ifade etti. Ayrıca araç bakımlarını yaptıramaz hale gelmelerinin de kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ankara’da servis yapan esnafların, memur kenti olması nedeniyle servis ihalelerinin yapılmamasının da mağduriyetlerine sebep olduğunu belirten Kara, Ankara’nın tasarruf tedbirleri kapsamı dışına çıkarılmasını talep etti.

Servis esnafının yaşadığı bu zor durum, işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmalarına ve ekonomik sıkıntılarla boğuşmalarına sebep oluyor. Protestolar ve talepler, servis esnafının sesini duyurmak amacıyla artarak devam ediyor. Ankara’da servis hizmeti veren birçok esnafın, kararın gözden geçirilerek mağduriyetlerinin giderilmesini beklediği dile getiriliyor. Bu sürecin sonucunda memur servislerinin kaldırılmasının etkileri ve çözüm yolları konusunda önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Servis Esnafı İsyan Etti: “Ekmeğimizden Tasarruf Olmaz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin