1. Haberler
  2. Ankara
  3. Ankara’da Yanlış Teşhis Kurbanı Olan Hasta: “Hakkımı Mahkemede Arayacağım”

Ankara’da Yanlış Teşhis Kurbanı Olan Hasta: “Hakkımı Mahkemede Arayacağım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yaşayan ve 2019 yılından beri özel bir hastanede çalışan Rahşan Turan, memesindeki kanseri tespit edemeyen meslektaşları nedeniyle geç başlayan tedavi sonucunda 2 göğsünün de alınması gereken bir duruma düşmüştü. Turan, hastaneden istifa ederek, yaşadığı haksız durum hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürecinde ise Arabuluculuk Bürosu’na gidilmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştı. Turan, hakkını mahkemede aramaya karar vermiş ve şu anda yoğun bir kanser tedavisi görüyor. Tedavinin bir parçası olarak, 2 yıl boyunca ilaç kullanması gereken Turan, ilaçların maliyeti konusunda sıkıntılar yaşadığını belirtmiş ve mümkün olan en kısa sürede işine ve mesleğine geri dönmek istediğini dile getirmiştir.

Kardiyoloji uzmanı olarak çalışan Rahşan Turan, hastanedeki genel cerrahi uzmanına meme bölgesindeki kitle şikayetiyle gittiğinde, herhangi bir sorun olmadığı bilgisini almıştı. Ancak 3 ay sonrasında tekrar yaşadığı belirtiler üzerine enfeksiyon hastalıkları bölümüne yönlendirilen Turan’a antibiyotik tedavisi uygulanmış, ancak herhangi bir iyileşme sağlanamamıştı. Daha sonra farklı bir hastaneye başvuran Turan, kendisine kanser teşhisi konulduğunu fark etmiş ve maalesef tedaviye geç kalınmıştı. Bu durum sonucunda, 2 göğsünün de alınması gereken bir operasyona tabi tutulan Turan, yaşadığı acı deneyim sonrasında adalete başvurarak haklarını aramaya karar vermişti.

Haber içeriği, yerel haberler kategorisinde yer almakta olup, hiçbir editoryal müdahaleye tabi tutulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan Ankara Haberleri, otomatik olarak sunulmuş ve bu sayfada listelenmiştir. Ankara Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tüm sorumluluğu, ilgili haberi servis eden ajanslara aittir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Yanlış Teşhis Kurbanı Olan Hasta: “Hakkımı Mahkemede Arayacağım”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin