1. Haberler
  2. Ankara
  3. Ankara’da Yeni Bir Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası İnşaatı Başladı!

Ankara’da Yeni Bir Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası İnşaatı Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Keçiören ilçesi Şevkat Mahallesi’nde gerçekleştirilen bir temel atma töreniyle, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası’nın inşaatı başlatıldı. Yeni bina, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Morg İhtisas Daire Başkanlığı, Kimya İhtisas Daire Başkanlığı, Biyoloji İhtisas Daire Başkanlığı, Trafik İhtisas Daire Başkanlığı ve Fizik İhtisas Daire Başkanlığı olmak üzere toplamda 6 birimden oluşacak. Tasarlanan inşaat alanı 43 bin 695 metrekare olarak belirlendi ve 4 katlı olacak şekilde planlandı, bunun yanında 147’si kapalı toplamda 379 araçlık bir otoparka sahip olacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, temeli atılan hizmet binasının sözleşmesinin 17 Kasım 2023 tarihinde yapıldığını ve 1 Aralık 2023 tarihinde yer tesliminin gerçekleştirildiğini açıkladı. Bakan Tunç, binanın iki yıl içerisinde tamamlanıp hizmete açılmasını umut ettiğini dile getirerek; 43 bin 695 metrekarelik alana sahip olacak olan binanın, Adli Tıp Şube Müdürlüğü ile Kimya, Biyoloji, Trafik, Fizik ve Bilişim İhtisas Dairelerine ev sahipliği yapacağını belirtti.

Binanın bodrum, zemin ve artı 4 kat olmak üzere toplamda 379 araç kapasiteli bir otoparka sahip olacağını kaydeden Bakan Tunç, Ankara Adli Tıp binasında tüm teknolojik imkanların tam donanımlı şekilde kullanılacağını vurguladı. Bu yeni bina sayesinde yargılamanın kalitesinin artırılacağını ve bilirkişilik noktasında maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında büyük bir rol üstleneceğini belirtti. Ayrıca sadece Ankara’ya değil, çevre illere de hizmet verecek olan Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binamızın temelinin hayırlı olmasını temenni etti.

Son olarak, yapılan vurguyla belirtilmelidir ki, yerel haberlerin tamamı hukuki muhatabı olan ajanslar tarafından servis edilmektedir ve hiçbir editoryal müdahale yapılmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Ankara ile ilgili haberler, otomatik olarak bu sayfada yer almaktadır. Bu haberlerin sorumluluğu, haberi servis eden ajanslara aittir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Yeni Bir Adli Tıp Grup Başkanlığı Hizmet Binası İnşaatı Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin