1. Haberler
  2. Ankara
  3. Ankara’da Yılan Hikayesine Dönen Hayvan Barınağı İhalesi Skandalı!

Ankara’da Yılan Hikayesine Dönen Hayvan Barınağı İhalesi Skandalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Yavaş’ın açık ihaleyi fesh ederek adeta adrese teslim olarak verdiği Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yapımıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. İlk ihalesi 2020 yılında yapılan ve henüz bir ilerleme kaydedilemeyen proje, 5 yıldır tamamlanamamış durumda. Başkan Yavaş, normal şartlarda 26 milyon lira olan ihaleyi fesh edip, revize bir proje ile 45 milyon lira olarak yeniden ihale etti. Bu süreçte usulsüzlük iddiaları ve ihalelerin adrese teslim şekilde verilmesi konuşulmaya devam ediyor.

İhale sürecinde yaşananlar incelendiğinde, açık ihale usulü ile yapılan hayvan barınağı ihalesinin “mücbir sebep” denilerek iptal edildiği ve 90 gün sonra acil iş kapsamında 21/B maddesine uygun doğrudan ihale ile adrese teslim şekilde yeniden yapıldığı görülüyor. Başkan Yavaş’ın belirlediği firmaya verilen ihalede, başlangıçta istenen miktardan daha yüksek bir fiyat belirlenmiş ve ihale şartnamesinde yapılan değişiklikler dikkat çekici olmuştur. Bu durum, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinin önemli bir kısmının bu tarz adrese teslim ihalelere harcandığı eleştirilerine yol açmıştır.

Başkan Yavaş’ın şeffaflık vurguları ve canlı yayınladıkları ihalelerin seçim propaganda malzemesi olarak kullanılması, adrese teslim ihalelerin yapıldığı gerçeğini göz ardı etmemiştir. Yapılan açıklamalarda, beş yılda bütçenin büyük bir bölümünün adrese teslim ihalelere harcandığı belirtilmiştir. Başkan Yavaş’ın, meclis kürsüsündeki konuşmasında kullandığı “haram yemem” ifadesi, ihale süreçleriyle ilgili kamuoyundaki şüpheleri de artırmıştır.

Ankara’da yapımı yılan hikayesine dönen ve 5 yıldır tamamlanamayan Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projesi, Başkan Yavaş’ın adrese teslim ihalelerle ilgili uygulamaları ve ihale süreçlerindeki usulsüzlük iddialarıyla gündemdeki yerini korumaktadır. Belediyenin sorumlu olduğu bu önemli projenin bir an önce tamamlanması ve hayvanların rehabilitasyonu için gereken alanın hızla faaliyete geçirilmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Yılan Hikayesine Dönen Hayvan Barınağı İhalesi Skandalı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin