1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde Korkunç Orman Yangını!

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde Korkunç Orman Yangını!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında meydana gelen orman yangını, bölgede büyük bir felakete sebep oldu. Bolu sınırındaki bu yangın büyük bir hızla yayılarak çevre illere de sıçrama riski taşıdı. Bu nedenle Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri hemen bölgeye sevk edildi.

Yangına müdahale etmek amacıyla bölgeye 2 adet yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale ederek alevlerin daha fazla yayılmasını engellemeye çalıştılar. Ancak, rüzgarın da etkisiyle yangın kontrol altına alınamadı ve çevre mahallelere ulaşma riski her geçen dakika arttı.

Şahinler Mahallesi yakınlarında çıkan yangın, çevre halkını da tedirgin etti. Yangının kontrol altına alınamaması durumunda ev ve tarlaların da zarar görmesi kaçınılmaz olacaktı. Bu nedenle yetkililer, yangının söndürülmesi için ellerinden geleni ardı ardına yapmaktaydılar.

Bolu sınırındaki orman yangını, bölgenin doğal güzelliklerine de zarar verdi. Yeşilliklerin kül olması, hayvanların da yaşam alanlarını kaybetmelerine neden oldu. Ayrıca, çevredeki tarım arazilerinin de kısa sürede zarar görmesi ekonomik bir krize yol açabilirdi.

Orman yangınları, her yıl dünyanın dört bir yanında büyük yıkımlara sebep olmaktadır. İklim değişiklikleri, plansız yapılaşma ve bilinçsiz avcılık gibi nedenlerle bu tür doğal afetlerin sayısı ve şiddeti de artmaktadır. Bu nedenle, ormanların korunması ve yangınlarla mücadele konularına daha fazla önem verilmesi gerekmektedir.

Şahinler Mahallesi’ndeki orman yangını, bölge halkını bir kez daha doğanın gücü karşısında aciz kılmıştı. Ancak, ekiplerin gösterdiği yoğun çaba sayesinde yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü ve çevredeki yerleşim alanlarındaki insanlar da bir tehlike altında kalmaktan kurtulmuş oldular. Bu tür felaketlerin tekrarlanmaması için herkesin doğaya ve çevreye karşı daha duyarlı olması ve bilinçli davranması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde Korkunç Orman Yangını!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin