1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Annelere Göre PKK Ve HDP: Oğullarımızı Geri Verin, Yeter Artık!

Annelere Göre PKK Ve HDP: Oğullarımızı Geri Verin, Yeter Artık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her Çarşamba günü DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan aileler, çocuklarına “teslim ol” çağrısında bulundu. Ersin adlı oğlundan 8 yıldır haber alamayan Anne Ayten Koçhan, 2 yıldır eylemlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Koçhan, bir çocuk dağda kalana kadar eylemlerine devam edeceğini vurgulayarak oğluna seslenerek, devlete teslim olması yönünde çağrıda bulundu. PKK ve HDP’den oğlunu istediğini ifade eden Koçhan, HDP’yi suçlayarak çocuğunu versinler çağrısında bulundu.

Başka bir anne olan Şahinaz Özcan ise oğlu Atilla’dan 7 yıldır haber alamıyor. HDP ve PKK’den oğlunu istediğini belirten Özcan, çocuğunun nerede olduğunu bilmediğini dile getirerek ona seslenerek devlete teslim olması çağrısında bulundu. Kürt kimliğine sahip olduklarını belirten Özcan, oğlunu geri istediğini ifade etti.

Her iki aile de çocuklarının terör örgütleri tarafından kaçırıldığına inanmakta ve çocuklarının güvenli bir şekilde ailelerine geri dönmesi için devlete çağrıda bulunmaktadır. Anneler, çocuklarının terör örgütlerinin ideolojilerine bulaşmalarını engellemek ve sevdiklerine kavuşmak için mücadele etmektedir. Oğullarının dağda kaldığına inanan anneler, güçlü bir şekilde seslerini duyurmayı sürdürmektedir.

Her hafta binlerce kişinin destek verdiği bu eylemler, toplumun geniş kesimlerini de etkilemekte ve çocukların terör örgütlerinin propagandalarıyla kandırılmasına karşı farkındalık oluşturmaktadır. Aileler, çocuklarını kaybettikleri acı gerçeğiyle yüzleşirken, devletten daha etkin bir rol oynamasını ve çocukların güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamasını beklemektedir.

Sonuç olarak, ailelerin yaşadığı bu acı durum, terör örgütlerinin insanları nasıl etkilediğini ve toplumda nasıl bir yıkıma sebep olduğunu gözler önüne sermektedir. Ailelerin çocuklarına duyduğu özlem ve çaresizlik, devletin terörle mücadelede daha etkin bir strateji izlemesi gerektiğini ve terör örgütlerinin insanları kandırma ve kaçırma saldırılarının önlenmesi için daha güçlü adımlar atması gerektiğini göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Annelere Göre PKK Ve HDP: Oğullarımızı Geri Verin, Yeter Artık!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin