1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Antalya, 2024 Yılında Rekor Turist Sayısına Ulaştı!

Antalya, 2024 Yılında Rekor Turist Sayısına Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya, 11 Ağustos itibarıyla tarihinde ilk kez 10 milyonun üzerinde turist ağırlamıştır. 1 Ocak ile 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında kente 10 milyon 7 bin 856 turist gelmiştir. Bu yıl, bir dizi zorluğa rağmen, Antalya’nın 2023’te kırdığı rekor turist sayısını aşarak turizmde rekor bir yıl geçirmesi dikkat çekicidir.

Antalya’da tur operatörünün iflası, Avrupa Futbol Şampiyonası, Paris Olimpiyatları, ekonomik zorluklar, Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin savaşları gibi çok sayıda olumsuz etkenin bulunduğu bir dönemde, turist sayısının artması şaşırtıcıdır. Ağustos ayının ilk günlerinde kentte toplam turist sayısının 10 milyonu aşması, turizmdeki canlanmanın bir işareti olarak değerlendirilebilir.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre, Antalya Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı’na gelen yabancı turist sayısı 11 Ağustos itibarıyla 10 milyon 7 bin 856’ya ulaşmıştır. Geçen yıla göre yüzde 9 oranında ve 890 bin kişi artış yaşanmıştır. Günlük ortalama 88 bin turistin kente geldiği hesaplanmıştır.

Antalya’ya 16 Ağustos itibarıyla toplam 10 milyon 424 bin 359 turist gelmiştir. Rusya’dan gelen 2 milyon 40 bin turistle ilk sırada yer almaktadır. Rus turist sayısında geçen yıla göre yüzde 10 artış yaşanmıştır. Almanya, İngiltere ve Polonya da en fazla turist gönderen ülkeler arasındadır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DHMİ Genel Müdürlüğü verilerine göre, Antalya Havalimanı’nda temmuz ayında toplam 5 milyon 630 bin 133 yolcuya hizmet verilmiştir. Temmuzda iç hat yolcu trafiği 630 bin 500, dış hat yolcu trafiği ise 4 milyon 999 bin 633 olarak gerçekleşmiştir. 7 aylık dönemde Antalya Havalimanı’nda toplam yolcu trafiği 20 milyon 204 bin 166 olarak kaydedilmiştir.

Antalya’nın turizmdeki bu başarılı performansı, zorlu koşullara rağmen sektördeki kararlılığını ve potansiyelini göstermektedir. Kent, uluslararası arenada da önemli bir turizm merkezi olarak konumunu güçlendirmektedir. Artan turist sayısıyla birlikte, ekonomik ve sosyal açıdan da olumlu gelişmelerin yaşanması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya, 2024 Yılında Rekor Turist Sayısına Ulaştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin