1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya Belediyesi Ücretsiz Plajlar İçin Polise Çağrıldı: “Suçumuz Halka Ücretsiz Plaj Açmak”

Antalya Belediyesi Ücretsiz Plajlar İçin Polise Çağrıldı: “Suçumuz Halka Ücretsiz Plaj Açmak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan belediye yetkilileri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ücretsiz plajlarının ‘kaçak’ olarak değerlendirilmesi sebebiyle polis merkezine ifade vermeye çağrıldı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, konuyla ilgili sert bir tepki göstererek halka ücretsiz plaj hizmeti sunmalarının suç sayılmasını anlamadıklarını dile getirdi.

Bakanlık, Muratpaşa Belediyesi’nin Erdal İnönü, İnciraltı, Konserve, Erenkuş ve Mobil gibi mavi bayraklı ve ücretsiz plajlarını yıkılması yönünde talepte bulunurken, aynı zamanda belediye bürokratları hakkında da suç duyurusunda bulundu. Bu durum üzerine belediye yetkilileri Demircikara Polis Merkezi’ne ifade vermeye çağrıldı. Başkan Uysal, bu durumu halka ve kamu yararına hizmetten uzaklaşmış bir bürokrasinin göstergesi olarak nitelendirdi.

Ücretsiz plajların Antalya’nın turizmine büyük katkı sağladığını belirten Başkan Uysal, bu plajların hem yerel halkın hem de turistlerin ilgisini çektiğini ve bölgenin turizm kimliğine olumlu yönde katkı sağladığını ifade etti. Ücretsiz hizmet verilen plajların bölgedeki butik otellerle birlikte turizm destinasyonu haline geldiğini vurguladı.

Başkan Uysal, bu durumu kredi kartlarından alınması planlanan Savunma Sanayii Destekleme Fonu kesintisiyle benzer olarak değerlendirdi. Kendi halkına karşı mücadele eden bir bürokrasi ile karşı karşıya olduklarını belirterek, eğer suçları ücretsiz plaj açmaksa buna razı olduklarını dile getirdi. Ayrıca, Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin belediyenin ücretsiz olarak halkın kullanımına açtığı Bambus Plajı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiğine de dikkat çekti ancak belediyenin bu alandaki en büyük hissedar olduğunu belirterek bu kararın hukuki olarak sonuç doğurmayacağını ifade etti.

Ümit Uysal, halkın ve turistlerin ücretsiz plajlardan yararlanmasının önemine vurgu yaparak bu durumun aslında hizmet etmeyi amaçlayan bir belediye için normal bir uygulama olduğunu belirtti. Muratpaşa Belediyesi’nin ücretsiz plajlarının varlığının bölgenin turizm potansiyelini artırdığı ve insanlara doğa ile iç içe vakit geçirme imkanı sunduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya Belediyesi Ücretsiz Plajlar İçin Polise Çağrıldı: “Suçumuz Halka Ücretsiz Plaj Açmak”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin