1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya Deniz Temizliğinde Tekneleri Tek Tek Denetliyor!

Antalya Deniz Temizliğinde Tekneleri Tek Tek Denetliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya, Türkiye’nin ünlü turizm destinasyonlarından biri olarak her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kent, 640 kilometrelik sahil şeridi ve 650 bin yatak kapasitesi ile tatilcilerin gözdesi haline gelmiştir. Antalya, Türkiye genelindeki 567 mavi bayraklı plajdan 233’ünü bünyesinde barındırarak temiz deniz ve kıyıların simgesi haline gelmiştir. Deniz ve kıyılarının temizliği de sürekli olarak denetlenmektedir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, koylar, adalar ve açık denizlerde temizlik devriyesi yapmaktadır. Deniz süpürgesi aracı ile katı atıklar toplanmakta, ayrıca denize atılan sıvı ve katı atıkların da denetimi sağlanmaktadır. Teknelere ani denetimler düzenlenerek çevre kirliliğinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Denetimler için özel olarak tasarlanmış olan Toros 07 isimli deniz aracı, yüksek hız ve teknolojik ekipmanlarla çevre denetimlerini gerçekleştirmektedir. Ekipler, çeşitli ihbarlar doğrultusunda hareket ederek deniz kirliliğini tespit edip cezai işlem uygulamaktadır. Ayrıca, deniz suyu numuneleri alınarak laboratuvarlarda analiz edilmekte ve deniz suyunun temizliği düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, kentin temizlik konusuna büyük önem verdiklerini ve deniz kirliliği ile mücadele ettiklerini belirtmiştir. Deniz çöplerinin toplanması ve deniz temizliğinin sağlanması için yoğun çaba harcanmaktadır. Antalya’nın turizm açısından önemli bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Atasoy, mavi bayrak sayısının dünyada en fazla olduğunu ifade etmiştir.

Antalya’nın sahip olduğu mavi bayraklarla gurur duyulduğunu belirten Atasoy, deniz kirliliğinin önlenmesi için sürekli çaba gösterdiklerini aktarmıştır. Plajlardaki ve denizdeki kirliliğin önlenmesi için gerekli tedbirler alınmakta ve denetimler sıkı bir şekilde yapılmaktadır. Vatandaşların sağlıklı bir deniz ortamında zaman geçirmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya Deniz Temizliğinde Tekneleri Tek Tek Denetliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin