1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya Kitap Fuarı’nda İlker Başbuğ’un çarpıcı sözleri!

Antalya Kitap Fuarı’nda İlker Başbuğ’un çarpıcı sözleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 14. kez düzenlenen Antalya Kitap Fuarı, Cam Piramit Fuar Alanı’nda kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor. Fuar kapsamında ünlü yazarlar da okuyucularıyla buluşarak kitaplarını imzalıyor. 26. Genelkurmay Başkanı ve yazar İlker Başbuğ, Düden Salonu’nda ‘Cumhuriyet’in Dayandığı Temel İlkeler’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Başbuğ, teknolojik ilerlemenin insan ilişkilerini zayıflattığını belirterek, teknolojinin insanlar arasındaki iletişimi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Özellikle insan ilişkilerindeki yetersizlikleri vurgulayan Başbuğ, teknolojinin insanları birbirinden uzaklaştırdığını ifade etti. Sesli iletişimin yerini yazılı iletişimin almasının insanların duygusal olarak eksik kaldığını belirten Başbuğ, bu durumu eleştirdi.

Kitaba olan ilginin son 15 yılda arttığını gözlemlediğini belirten Başbuğ, okumanın önemine değindi. Okumayan bir insanın eksik olduğunu düşündüğünü belirten Başbuğ, okul öncesi eğitimin önemine de vurgu yaptı. Türkiye’nin okul öncesi eğitime yeterince kaynak ayırmadığını belirten Başbuğ, bu konuda Avrupa ülkelerinin gerisinde olduklarını ifade etti.

Söyleşiye katılan bir izleyici, Başbuğ’a FETÖ ile ilgili eleştirilerde bulundu. Başbuğ’a, FETÖ konusunda neden gereken adımların atılmadığı yönünde sorular yöneltildi. Başbuğ, kitabı olan ‘Ergenekon’dan Çıkış’ı okuması gerektiğini belirterek, eleştirilere yanıt verdi. Tartışma sırasında salondan uzaklaştırılan izleyici, olayın ardından salondan çıkarıldı.

Başbuğ, 2013 yılında Ergenekon davası kapsamında ömür boyu hapis cezası almış ve 26 ay cezaevinde kalmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla serbest bırakılmış ve daha sonra yapılan yargılama sonucunda suçsuz bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi, Başbuğ’un hüküm giymemesine karar vererek davayı düşürmüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya Kitap Fuarı’nda İlker Başbuğ’un çarpıcı sözleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin