1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Antalya’da Binlerce Kişi Atatürk’ü Anma Fener Alayına Katıldı!

Antalya’da Binlerce Kişi Atatürk’ü Anma Fener Alayına Katıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’un 105. yılında, Antalya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı etkinliği, binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, varyantta toplanarak saat 19.30’da başlayan yürüyüşe katıldılar. 400 metrelik Türk bayrağının açılmasıyla başlayan yürüyüşe, çocuklarıyla birlikte katılan aileler de oldu. Yabancı yerleşiklerin de yer aldığı fener alayına yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Yaklaşık 2 kilometrelik yolu marşlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan etkinliğe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP’li milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarıyla yürüyen gençlerin de dikkat çektiği etkinlikte, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de bir konuşma yaptı.

Böcek, “Herkesin başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeden, milli bayramlarımızı cesurca ve özgürce kutlamaya devam edeceğiz” dedi. Ayrıca 19 Mayıs’ın 105. yılında Türk halkının verdiği mücadeleyi örnek göstererek, “Tüm dünyaya örnek büyük destan yazılmıştır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet İçin El Ele Platformu adına konuşan İbrahim Daş, fener alayına katılan herkesi kutlayarak, tam bağımsızlık mücadelesine sahip çıkan herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından şarkıcı Buray, sevilen şarkılarını seslendirerek etkinliği sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Binlerce Kişi Atatürk’ü Anma Fener Alayına Katıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin