1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya’da Çiftçi Para Etmediği İçin Patlıcanları Çöpe Döktü!

Antalya’da Çiftçi Para Etmediği İçin Patlıcanları Çöpe Döktü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da bir çiftçi, içinde bulunduğu zor durumu sosyal medyada paylaşılan bir video ile gözler önüne serdi. Çiftçi, komisyoncuların haldeki patlıcanları 2-3 TL fiyata satın almaya yanaşmamaları üzerine bir kamyonet dolusu patlıcanı çöpe döktü. Videoya yansıyan anlarda, çiftçinin arkadaşı tarafından çekilen görüntüler, çiftçinin isyanını ve çaresizliğini gözler önüne serdi.

Çiftçinin açıklamalarına göre, patlıcanların para etmediği gerekçesiyle çöpe döküldüğü anlar, adeta tarım sektöründeki sıkıntıları somut bir şekilde gözler önüne serdi. Çiftçi, “Para mı ediyor. Mal kırmızıymış” diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirirken, patlıcanların haldeyken 2-3 TL fiyat teklifiyle karşılaştığını belirtti. Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran video, çiftçinin içinde bulunduğu zor durumu net bir şekilde gözler önüne serdi.

Çiftçi, pazarda çöp patlıcanın 20 TL’ye satıldığını, ancak komisyoncuların 3 TL gibi bir fiyat teklifiyle gelmesinin kendisini zor durumda bıraktığını ifade etti. “Çiftçi zor durumda ağlıyor, mal satılmıyor. Beğenmiyorlar, almamak için sırf 2 TL’ye, 3 TL’ye düşsün diye…” sözleriyle yaşadığı sıkıntıyı dile getiren çiftçi, çöpe döktükleri patlıcanları hayvanların yesin diye bıraktıklarını belirtti. Çiftçinin açıklamaları, tarım sektöründeki sıkıntıların boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Video, sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşılırken, çiftçinin yaşadığı sıkıntıya dikkat çekmek adına birçok kişi tarafından destek mesajları paylaşıldı. Tarım sektöründeki sıkıntıların ve çiftçilerin maruz kaldığı zorlukların vurgulandığı paylaşımlar, çiftçiye destek olunması gerektiği yönünde geniş bir destek gördü.

Çiftçinin çöpe döktüğü patlıcanlar, tarım sektöründeki yapısal sorunları bir kez daha gündeme taşıdı. Çiftçinin yaşadığı sıkıntılar, tarım sektöründeki fiyat belirleme mekanizmalarının ve komisyoncuların çiftçilere yeterince destek olmadığı yönündeki eleştirileri beraberinde getirdi. Bu durum, tarım sektöründe yapısal reformların ve çiftçilere yönelik destek programlarının önemini bir kez daha ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Çiftçi Para Etmediği İçin Patlıcanları Çöpe Döktü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin