Antalya’da balık avlamak için denize açılan amatör balıkçılar, oltalarıyla Wahoo balığı yakaladı. Bu balık türü, okyanusta yaşayan Acanthocybium solandri adıyla biliniyor. Sahte yem kullanarak yakaladıkları 110 santimetre uzunluğundaki ve 5 kilo ağırlığındaki balığı tekneye alan balıkçılar, büyük bir sevinç yaşadı. 10 dakika süren mücadele sonrasında balığı yakalayan balıkçılar, hatıra fotoğrafı çektirdi. Balığı ilk önce farklı bir palamut türü sanan balıkçılar, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
Balığı arkadaşlarına hediye eden balıkçılar, görüntüleri Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ile paylaştı. Prof. Dr. Gökoğlu, balığın Türkiye sularında ilk kez rastlanan bir tür olduğunu belirledi. Kral balığı olarak bilinen bu tür, genellikle okyanusun tropikal bölgelerine yakın sularında bulunuyor. Prof. Dr. Gökoğlu, balığın önce İtalya’da, ardından Lübnan’da görüldüğünü ancak Türkiye sularında ilk defa tespit edildiğini ifade etti.
Prof. Dr. Gökoğlu, “Kral balığı, temiz ve sığ sularda avlanan bir tür. Türkiye’de ilk defa bu balığı görmekteyiz. Antalya Körfezi’nde bu nadir tür balığın yakalanmasıyla balık çeşitliliğinde artış yaşandı” dedi.
Balığı yakalayan Ersin Karakaş ise, “Balığı sahte yemle yüzeyde yakaladık. 8 dakikalık bir mücadelenin ardından balığı tekneye aldık. Arkadaşlarımızla büyük bir heyecan yaşadık. İlk başta palamut türü olduğunu düşündük ve bir arkadaşımıza hediye ettik. Sonradan balığın Türkiye’de ilk defa görüldüğünü öğrendik. Bu nadir balığı ilk kez yakalayan arkadaşımız ise balığı yemiş oldu” şeklinde konuştu.