1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya’da Su Fiyatlarına Yüzde 446 Zam! Vatandaşlar İsyan Etti

Antalya’da Su Fiyatlarına Yüzde 446 Zam! Vatandaşlar İsyan Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 5 Gündem maddesi ele alındı. Su israfını önlemek, su tüketimi arttıkça yatırım maliyetlerinin yükselmesi, elektrik fiyatlarındaki artışlar gibi nedenlerden ötürü 2024 yılı Su Tarifeleri Cetvellerinin güncellenmesiyle ilgili bir teklif kabul edildi. Kararla birlikte meskenlerde suyun birim fiyatı yüzde 446 zamla 10 TL olarak belirlendi. Zammın önümüzdeki aydan itibaren uygulanacağı açıklandı.

Bu zammı duyan Antalyalılar, büyük tepki gösterdi. Bir vatandaş olan Hami Bulut, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin suya yapılan yüzde 446 zamı eleştirerek, insanların önümüzdeki ay ciddi miktarlarda su faturası ödemek zorunda kalacaklarını belirtti. Sosyal medyada da tepkiler hızla yayıldı. Bazı vatandaşlar, genel merkeze şikayetlerini iletmek için harekete geçti.

Mustafa Mustafaoğulları ise, insanların sıcak havada 3-4 kez duş almaları gerektiğini, bu nedenle suya yapılan yüksek zammın halkı zor durumda bıraktığını belirtti. Fazıl Tunç da, İsveç’te yaşayan oğlunun Türkiye’ye dönmemesi gerektiğini ve hizmetlerin eksikliği ve yüksek fiyatlar nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

Özellikle sosyal medyada artan tepkiler, vatandaşları zammı protesto etmeye çağıran paylaşımlarla devam etti. CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu karar, suyun birim fiyatına yapılan yüzde 446’lık zamla birçok insanı maddi olarak etkileyecek gibi görünüyor. Su faturalarının artmasıyla birlikte halkın günlük yaşantısında önemli değişiklikler olabilir. Bu durumun insanlar üzerindeki etkileri ve tepkilerin devam edip etmeyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Su Fiyatlarına Yüzde 446 Zam! Vatandaşlar İsyan Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin