1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya’da Teleferik Kazası Davası: Kepez Belediye Başkanı Tahliye Edildi!

Antalya’da Teleferik Kazası Davası: Kepez Belediye Başkanı Tahliye Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi yaralandı. Bu kaza ile ilgili olarak Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılanmasına başlandı. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıkların yanı sıra müştekiler ve avukatlar da katıldı. CHP milletvekilleri ve belediye başkanları da duruşmayı takip etmek için salonda yer aldı. Duruşma, sanık savunmaları ve müştekilerin dinlenmesinin ardından ara verildi.

Ara sonrasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün avukatları, Kocagöz’ün teleferik kazası sırasında ANET yönetim kurulu başkanı olmadığını ve diyabet hastalığı nedeniyle tahliyesini talep etti. Kocagöz ise suçunu kabul ederek merhamet dilemeyeceğini belirtti. Mahkeme, Kocagöz’e adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tahliyesine karar verirken diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 7 Ağustos’a ertelendi.

Kararın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Kocagöz’ün cezaevinden çıkmasının ardından Kepez halkıyla bir araya geleceğini açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP İl Başkanı Nail Kamacı da Kocagöz’ü karşılamak için hazır olduklarını belirttiler. 12 Nisan’daki kaza sonrasında uzun bir süre tutuklu kalan Kocagöz’ün tahliyesi sevinçle karşılandı.

Sarısu mevkisindeki teleferik kazasında hayatını kaybeden kişinin yanı sıra 7 kişi de yaralanmıştı. Kabinlerden tahliye edilen diğer kişiler hastaneye kaldırılarak kontrol altına alınmıştı. Ayrıca havada kalan 24 kabinde mahsur kalan 174 kişi, AFAD’ın çalışmaları sonucunda kurtarılmıştı. Kazaya ilişkin tutuklanan 5 sanık hakkında 27’şer yıla kadar hapis cezası istenirken diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, ihmal iddialarıyla ilgili 19 büyükşehir belediye çalışanı hakkında soruşturma başlatmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Teleferik Kazası Davası: Kepez Belediye Başkanı Tahliye Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin