1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya’da Usulsüz Basın Kartı Operasyonu: 600 Bin Lira Dolandırıldı!

Antalya’da Usulsüz Basın Kartı Operasyonu: 600 Bin Lira Dolandırıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da faaliyet gösteren Çağdaş Polis Emeklileri Dayanışma Derneği’ne ait olan Kriminal Polis Haberleri Gazetesi adıyla sahte basın kartı ve basın araç kartı dağıtarak dolandırıcılık yapan bir çete, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. Şüpheliler, derneğin adını kullanarak vatandaşlardan usulsüz şekilde basın kartı ve basın araç kartı alarak yaklaşık 600 bin lira dolandırdı.

Ali Can, Enes Bayer, Kadir Bayer, Ali Çelik, Uğur Koyuncu ve Hakan Toktay isimli şüpheliler, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan eş zamanlı olarak yakalandılar. Yapılan aramalarda sahte olduğu belirlenen 6 adet basın kartı, 5 adet basın araç kartı, 4 telsiz belgesi, 4 telsiz, 11 basın yeleği, 6 dernek üyelik kartı, 1 dernek gazeteci belgesi, 23 evrak fotokopisi, 1 not kağıdı, 1 polis gazetesi yetki görev belgesi, 1 tabanca ve 12 adet 9 mm fişek ele geçirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul merkezli Çağdaş Polis Emeklileri Dayanışma Derneği’nin gazetesi olan Kriminal Polis Haberleri Gazetesi adı altında sahte basın kartları dağıtarak haksız kazanç elde ettikleri belirtildi. Şüphelilerin, Basın Kanunu gereği basın kartını sadece Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın verebileceğini bilmesine rağmen, bu şekilde sahte kartlar dağıttıkları ve toplamda 600 bin Türk Lirası civarında vatandaşı dolandırdıkları ifade edildi.

Çetenin, sosyal medya üzerinden yaptığı haber yayınlarının da takip edilerek tespit edildiği belirtilirken, derneğin ismini kullanarak sahte kartlar vererek gerçek basın mensuplarını kopyaladıkları ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin usulsüz işlemlerini sürdürürken yakalanmaları, emniyet yetkililerince önemli bir operasyon olarak nitelendirildi. Dolandırıcılar hakkında başlatılan soruşturma devam ederken, ellerindeki sahte belgelerle ne kadar süre dolandırıcılık yaptıkları ve daha fazla mağduriyet yaratarak kar etmek isteyip istemedikleri de araştırılıyor. Operasyonla ilgili detaylı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması beklenirken, vatandaşların da benzer dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Usulsüz Basın Kartı Operasyonu: 600 Bin Lira Dolandırıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin