1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya’da yaşanan teleferik kazasında tutuklanan belediye başkanı için çarpıcı gelişme!

Antalya’da yaşanan teleferik kazasında tutuklanan belediye başkanı için çarpıcı gelişme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan’da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili soruşturma devam ederken, kazayla bağlantılı olan ANET’in eski genel müdürü ve aynı zamanda Kepez Belediye Başkanı olan Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan ve bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı. Kocagöz’ün tutuklama kararına avukatları tarafından yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedildi.

Kocagöz’ün tutuklanması sonrasında Kepez Belediye Başkanlığı için başkan vekili seçilmediği için Antalya Valiliği meclisin 25 Nisan’da toplanmasını istedi. Meclis toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Antalya milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Cavit Arı, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve çok sayıda partili katıldı. Meclis toplantısında yapılan açılış konuşmasında Kepez Belediyesi hesaplarındaki blokelerin kaldırılması ve borçlanma kararı alınması için komisyonlar belirlendi.

CHP Grup Sözcüsü Gökhan Yılmaz, Kocagöz’ün tutuklanmasına hukuksuzluk olarak değerlendirerek diğer partilerin desteklerini talep etti. AKP Sözcüsü Süleyman Acar ve MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca ise adaletin yerini bulması gerektiğini belirttiler. Meclis toplantısında yapılan başkan vekili seçiminde CHP adayı Prof. Dr. Refik Emre Altekin 31 oy alarak başkan vekili seçildi.

Seçim sonrasında konuşan Altekin, hizmetlerde şeffaf ve sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm Kepezli vatandaşlara eşit hizmet sunacaklarını belirtti. Mesut Kocagöz’e desteklerini dile getirerek, hukuki sürecin olumlu sonuçlanacağına inandıklarını ifade etti. Kepez halkının verdiği emanetin kendileri için de bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Altekin, hizmetlerde görüş ve düşünce ayrımı yapmadan en iyi şekilde çalışacaklarını söyledi.

Bu süreçte yaşanan gelişmeler ve yapılan seçimle birlikte, Kepez Belediyesi’nin yeni döneminde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Mesut Kocagöz’ün tutukluluğunun ardından belediye yönetiminin nasıl bir süreç izleyeceği ve halkın beklentilerine nasıl cevap vereceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da yaşanan teleferik kazasında tutuklanan belediye başkanı için çarpıcı gelişme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin