1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AOÇ’nin Özel Şirket Anlaşması: Ürünler Çılgın Fiyatlara Satılıyor!

AOÇ’nin Özel Şirket Anlaşması: Ürünler Çılgın Fiyatlara Satılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATATÜRK Orman Çiftliği (AOÇ), uzun yıllardır zarar etmekte olan bir kuruluş olmasına rağmen, burada üretilen ürünlerin pazarlanmasından sorumlu olan özel firmayı zengin etme yolunda ilerliyor. AOÇ yönetimi, süt, bal, yoğurt, dondurma gibi ürünlerin pazarlanması konusunda Boztepe ve Bilal Uyar firmalarıyla olan sözleşmeleri sonlandırarak, tek yetkili firma olarak Yasemin Pasta Tekstil İnşaat ve Pazarlama Limited Şirketi ile anlaştı.

Bu durum, AOÇ ürünlerinin satışında tek yetkili firma olmanın getirdiği sıkıntıları da beraberinde getirdi. Yasemin firmasına serbest fiyat politikası tanındı ve firmanın yaptığı satışlarla gözler açıldı. AOÇ, küçük boyutlu dondurmayı 9.86 liradan Yasemin’e satarak şirketin bu ürünü yüzde 105 kârla başka firmalara 22 liradan satmasına olanak tanıdı. Benzer şekilde büyük boy dondurmayı da 60.26 liradan veren AOÇ, bu ürünü 130 liraya marketlere taşıdı. Yasemin firması, bu ürünlerden 9 milyon ve 3 milyon adetlik sipariş aldı ve sadece bu ürünlerden 290 milyon lira kâr edecek durumda.

AOÇ yönetimindeki değişiklikler de dikkat çekici. Pazarlama Müdürlüğü koltuğunda oturan Serdar Büyüktürk, geçmişte Çaykur’un Artvin tesislerinde çalışmış ve AOÇ’deki yeni görevine alışma sürecinde zorlanmıştı. AOÇ’yi gelmeden önce bir hayvanat bahçesi olarak hayal eden Büyüktürk, AOÇ’deki görevine getirildiğinde kuruma yabancılığını dile getirmişti.

Bu gelişmeler, AOÇ’un yapısında ve pazarlama stratejilerinde yaşanan dönüşümleri ortaya koymaktadır. Yasemin firmasının tek yetkili olması ve bu durumun piyasadaki dengeleri nasıl etkilediği, AOÇ ürünlerinin karlılık potansiyeli ve pazardaki rekabet açısından önemli bir gelişmedir. AOÇ’un gelecekteki pazarlama stratejileri ve ürünlerinin piyasaya nasıl sunulacağı konusunda belirsizlikler devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AOÇ’nin Özel Şirket Anlaşması: Ürünler Çılgın Fiyatlara Satılıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin