1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple’ın AirPods Pro 2 Modelleri İşitme Cihazına Dönüşüyor!

Apple’ın AirPods Pro 2 Modelleri İşitme Cihazına Dönüşüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın AirPods Pro 2 modelleri için yayınlanacak olan yeni güncelleme ile birlikte bu kulaklıkların işitme cihazı olarak kullanılabilmesi mümkün olacak. Apple, geçtiğimiz pazartesi günü yeni iPhone 16 modellerini tanıttıktan sonra AirPods Pro 2’ye yönelik bir yazılım güncellemesi duyurdu. Şirket, bu güncelleme ile kullanıcıların klinik düzeyde işitme cihazı olarak kullanmalarına olanak tanıyacak. Bu özellik, çevresel sesleri gerçek zamanlı olarak artırarak sesleri daha net duyabilmeyi sağlayacak.

Apple’ın hedefi, bu yeni özellikle 400 dolar ve üzeri fiyatlara satılan işitme cihazı pazarında hareketlilik yaratmak. Apple’ın sağlık konusundaki sorumlusu Sumbul Desai, işitme sağlığının genel refahın önemli bir parçası olduğunu belirterek, işitme kaybı konusunda farkındalığı artırmayı ve önlem almayı amaçladıklarını söyledi. Yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar, bilimsel olarak doğrulanmış bir işitme testinden geçerek gerçekten işitme cihazı özelliğine ihtiyaçları olup olmadığını öğrenebilecekler.

Yapılan test sonucunda kullanıcılar, cihazlarındaki Sağlık uygulamasında sonuçları görebilecek ve sağlık uzmanlarıyla paylaşarak daha bilinçli görüşmeler yapabilecekler. AirPods Pro, işitme cihazı özelliği ile çevredeki sesleri artırarak kullanıcıların daha iyi işitmesini sağlarken, müzik, film, oyun ve telefon görüşmelerinde herhangi bir ayar değişikliğine gerek kalmadan kullanılabilecek.

Apple’ın yeni yazılım güncellemesi iOS 18’in bir parçası olarak kullanıma sunulacak ve henüz küresel sağlık otoritelerinden pazarlama onayı almadı. Ancak Apple, bu onayın yakın zamanda gerçekleşeceğini belirtiyor. Bu güncelleme ile Apple, AirPods Pro 2 kullanıcılarının işitme sağlığını korumalarına ve işitme kaybını önlemelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Bu özellikler sayesinde kullanıcılar, daha net ve sağlıklı bir dinleme deneyimi yaşayabilecekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Apple’ın AirPods Pro 2 Modelleri İşitme Cihazına Dönüşüyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin