1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple’ın Karma Gerçeklik Başlığı Vision Pro, Kullanıcıları İade Etme Nedenleriyle Gündemde!

Apple’ın Karma Gerçeklik Başlığı Vision Pro, Kullanıcıları İade Etme Nedenleriyle Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple’ın ilk karma gerçeklik başlığı olan Vision Pro, şubat ayının başlarında ABD’de satışa çıktı. Ancak çok sayıda kullanıcı cihazı iade etmeye başladı. Geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC geliştiriciler konferansında tanıtılan Vision Pro, 3 bin 500 dolara satışa sunuldu. Ancak bazı müşteriler, Türkiye’de 200 bin TL civarında olması beklenen gözlükten memnun değil. Kısa bir süre sonra piyasaya sürülmesinin ardından pek çok müşterinin iade etmesi dikkat çekti.

Vision Pro’nun iadelerinin başlıca nedenlerinden biri konfor eksikliği. Kullanıcılar, cihazın ağırlığını ve ağırlığın baş ve boyun ağrısına neden olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Vision Pro’nun mağaza içi tanıtımları gerçek kullanımdan farklılık gösteriyor ve özellikleri fiyatına değmeyebiliyor. Müşteriler, cihazın bekledikleri performansı göstermediğini düşünüyor. Ayrıca, cihazın ekranı küçük, görüş alanı dar ve gözleri rahatsız edebilecek kadar parlak olabiliyor.

Ayrıca, Vision Pro’nun çalışma özelliklerinin insanları daha az verimli hale getirdiği de raporlara yansıdı. Cihazın öne çıkan özelliklerinden biri olan üretkenlik uygulamalarına bakabilme yeteneği, kullanıcıların beklentilerini karşılamadı. Aynı zamanda, Vision Pro’nun tek kişi tarafından kullanılması ve diğer cihazlarla entegrasyonunun zorluğu da iade sebepleri arasında yer aldı.

Apple Vision Pro’nun Türkiye fiyatı henüz belli değil ancak vergiler eklendiğinde oldukça yüksek olacağı tahmin ediliyor. Meta Quest 2 gibi bir oyun konsolu sınıfı olarak kabul edilirse gümrük vergisi ve ÖTV gibi ek ücretlerle fiyatı daha da artabilir. Üstüne bir de TRT bandrol ücreti eklenirse cihazın Türkiye fiyatı oldukça yükselebilir. Ancak bu durumun şimdilik düşük bir ihtimal olduğu belirtiliyor. Her ne olursa olsun, Vision Pro’nun Türkiye’de satışa sunulmasıyla birlikte fiyatının dikkat çekeceği kesin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Apple’ın Karma Gerçeklik Başlığı Vision Pro, Kullanıcıları İade Etme Nedenleriyle Gündemde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin