1. Haberler
  2. Spor
  3. Arda Turan’ın Tehdidinden Sonra PFDK’ye Sevki Konuşuluyor!

Arda Turan’ın Tehdidinden Sonra PFDK’ye Sevki Konuşuluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Alanyaspor – Eyüpspor maçında kırmızı kart gören Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, “tehdit” sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Süper Lig’den 9 kulüp ve 1. Lig ekiplerinden 7 kulüp farklı gerekçelerle disipline verildi. Sevk edilenler arasında Arda Turan, Sami Uğurlu ve Mahmut Çimender de bulunmaktadır.

PFDK’ya sevk edilen 9 Süper Lig kulübü arasında Galatasaray, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Adana Demirspor, Sivasspor, Trabzonspor, Alanyaspor, Beşiktaş ve Gaziantep FK yer almakta. 1. Lig’den ise Sakaryaspor, Yeni Malatyaspor, Kocaelispor, Boluspor, Fatih Karagümrük, Amed Sportif Faaliyetler ve Çorum FK disipline sevk edilmiştir. Ayrıca Arda Turan’ın da PFDK’ya sevk edilmesi, maçta kırmızı kart görmesi ve “tehdit” sebebiyle alınmış bir karardır.

TFF tarafından yapılan açıklamada, Arda Turan’ın “tehdit” gerekçesiyle PFDK’ya sevk edilme süreci detaylarıyla aktarılmıştır. Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 12.08.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildiği belirtilmiştir. 41. madde, futbolcuların, müsabaka görevlilerinin veya ilgili kişilerin kişilik haklarına saldırması durumunda uygulanan cezaları içermektedir.

TFF Disiplin Talimatı’na göre, Arda Turan’ın “tehdit” suçundan ne kadar ceza alacağı belirli kriterlere göre değerlendirilir. Eylemin ciddiyetine göre 2 ila 5 maç veya 3 ila 7 maç müsabakadan men cezası verilebilir. Bu cezalar, para cezasına çevrilemez ve hak mahrumiyeti gibi ek cezalar da uygulanabilir.

TFF tarafından yapılan disiplin çalışmalarıyla kulüp ve kişi ayrımı gözetilmeksizin kurallara uymayanlar disipline sevkedilmektedir. Arda Turan’ın da aralarında bulunduğu isimlerin, futbol disiplinine aykırı davranışları nedeniyle aldıkları cezalar önümüzdeki günlerde netleşecek ve ilgili kulüpler ve kişiler cezalarını çekeceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arda Turan’ın Tehdidinden Sonra PFDK’ye Sevki Konuşuluyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin