1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Ardahan Belediye Başkanlığı Seçimi Yenilenmeyecek, Faruk Demir Mazbatasını Alacak!

Ardahan Belediye Başkanlığı Seçimi Yenilenmeyecek, Faruk Demir Mazbatasını Alacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan il merkezinde yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP adayı ve mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir ile AK Parti adayı Yunus Baydar yarıştı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Faruk Demir 5 bin 49 oy alırken, Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy aldı. Ancak, AK Parti İl Başkanlığı, tüm sandıkların yeniden sayılması ve seçimin iptali için Merkez İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

Seçim Kurulu, AK Parti’nin dilekçelerle sunduğu delillere dayanarak oy çokluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Ancak, CHP tarafı da bu karara itiraz etti. CHP’nin itirazı sonucunda İl Seçim Kurulu, Ardahan Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmeyeceğine karar verdi.

Bu kararla birlikte, Faruk Demir’in mazbatası verilmesine kesinlik kazandı. Faruk Demir, tekrar Belediye Başkanı olarak göreve devam edecek. Sonuçların ardından seçim süreci tamamlandı ve Ardahan’da Belediye Başkanı belirlenmiş oldu. Bu karar neticesinde, seçim sonuçlarına ilişkin tüm itirazlar ve tartışmalar son buldu ve resmi olarak Faruk Demir’in Belediye Başkanlığı devam etti.

Seçim süreci boyunca yaşanan bu gelişmeler ise şehirde bir süre daha konuşulmaya devam edecek gibi gözüküyor. Oy sayımı ve itirazlarla dolu bir sürecin ardından, nihai kararın Faruk Demir lehine olması, CHP’nin zaferini pekiştirdi. Bu sürecin sonunda, halkın tercihi olan Faruk Demir’in tekrar Belediye Başkanı seçilmesi, seçim sürecinin şeffaflık kazandığını gösterdi.

Tartışmalara rağmen, seçim sonuçlarının netleşmesi ve kesinleşmesi, şehirde huzurun sağlanması açısından önemli bir adım oldu. Bundan sonra, Ardahan il merkezindeki hizmetlerin devamı ve geliştirilmesi için Belediye Başkanı Faruk Demir’in liderliğinde yeni projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu noktada, şehirdeki hemşehrilerin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerin yürütülmesi önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ardahan Belediye Başkanlığı Seçimi Yenilenmeyecek, Faruk Demir Mazbatasını Alacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin