1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ardahan Köy Muhtarı Gözaltına Alındı! Cemevlerinin Durumu Tartışma Yarattı

Ardahan Köy Muhtarı Gözaltına Alındı! Cemevlerinin Durumu Tartışma Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek ve İçişleri Bakanlığı Bakan Müşaviri Esma Ersin, 12 Haziran tarihinde Ardahan’da bulunan Alevi dedeleri, Cemevi başkanları ve yirmi sekiz Alevi köy muhtarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, cemevlerinin Turizm ve Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na bağlanması istendi. Ancak Burmedere Köyü Muhtarı Şahismail Güyük, bu talebe karşı çıkarak, Kültür Bakanlığı’na bağlanmayı kabul etmeyerek, “Biz bir ibadet ve inanç kurumuyuz. İnanç olarak biz Kültür Bakanlığını tanımıyoruz” şeklinde konuştu. Bu açıklamalarının ardından Muhtar Güyük, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı ancak daha sonra denetimli serbestlikle serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı Müşaviri Esma Ersin’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Alevi yurttaşların talepleri ve Ardahan genelindeki cemevlerinin durumu ele alındı. Ardahan Valiliği tarafından Alevi dedeleri, cemevi başkanları ve köy muhtarlarına, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na katılmaları ve iş birliği yapmaları yönünde çağrıda bulunuldu.

Toplantıda söz alan Burmadere Köyü Muhtarı Şahismail Güyük, Cemevi Başkanlığı’nın Alevileri temsil etmediğini ve bu sebeple eleştirilerde bulundu. Bu eleştiriler sonucunda Güyük hakkında soruşturma başlatıldı ve gözaltına alındı.

Muhtar Güyük, Ardahan Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda “Biz ibadet ve inanç kurumuyuz, neden Kültür Bakanlığı’na bağlanıyoruz?” şeklinde konuşarak karşı çıkışını dile getirdi. Güyük, Kültür Bakanlığı’na değil, kendi Alevi Federasyonlarına bağlı olmayı tercih ettiklerini belirtti. Ancak Güyük’ün bu açıklamaları sonrasında sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı ve daha sonra denetimli serbestlikle serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ardahan Köy Muhtarı Gözaltına Alındı! Cemevlerinin Durumu Tartışma Yarattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin